Meny Stäng

Tågluffarkort, ”flygskola” och ökning av resebokningar

Annons

Då var det dags för veckans resenyheter! Som många vet så håller Sverige på att släppa på restriktionerna, och människor börjar boka mer resor. Men vart? Det berättar vi idag. Dessutom blir det nyheter om tågresor och om en ”flygskola” för de allra minsta.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Sverige släpper på många restriktioner

Regeringen har tagit fram en plan för hur och när de restriktioner som har införts i Sverige och de råd och rekommendationer som givits till allmänheten under pandemin kan anpassas och helt upphävas. Det är nu dags att steg för steg återgå till en mer normal vardag. Steg fyra beräknas till den 29 september och innebär bland annat att:

  • Deltagartaken för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort.
  • Deltagartaken för privata sammankomster i till exempel hyrda lokaler tas bort.
  • De kvarvarande restriktioner som finns på serveringsställen tas bort.
  • Folkhälsomyndighetens råd om att arbeta hemifrån tas bort och en successiv återgång till arbetsplatsen kan inledas.

Besked om slopade restriktioner sätter fart på resebokningar

Beslutet om att Sverige snart går in i fas fyra av återöppnandet har satt rejäl fart på resebokningarna. För första gången sedan pandemins start är försäljningen av vinterresor inom Europa på normala nivåer, rapporterar TUI. Vaccinerade resenärer och barn under 12 kan nu mer eller mindre resa som vanligt inom Europa. Barn 12-15 år kan också resa, men behöver ett negativt covid 19-test. Mest populära resmål just nu enligt TUI:

  1. Gran Canaria
  2. Cypern
  3. Grekland
  4. Teneriffa
  5. Lanzarote
Gran Canaria

Snart väntas svenskar åter semestra i exotiska länder

Snart kan svenskarna åter semestra i länder som Thailand och Mexiko, skriver TUI i ett pressmeddelande. Från och med 1 oktober blir detta möjligt i och med att svenska UD häver sin avrådan för resor utanför EU. Resebolaget såg på fredagseftermiddagen en 30 procents ökad trafik till sin sajt. För TUI är det framför allt försäljningen av resor till tre stora destinationer som påverkas av beslutet: Thailand, Mexiko och Kap Verde.

Skalmans Flygskola öppnar i Bamses Värld på Kolmården

När Kolmården öppnar våren 2022 kommer en helt ny attraktion för de allra yngsta gästerna stå klar i Bamses Värld – Skalmans Flygskola. Attraktionen tar varje liten modig pilot på en flygtur i en av Skalmans märkliga bilar, 60 cm över marken i 5,6 kilometer i timmen. Strax intill kommer barnen kunna besöka Skalmans Verkstad. Dessutom byggs matkiosken Vargens Korv om till en kopia av Vargens hus. För att få plats med alla nya upplevelser utökas Bamses Värld med 1 200 kvadratmeter.

Skalmans flygskola, illustration Jora Vision

I höst kan man tågluffa till Köpenhamn med SJ

Nu lanserar SJ Tågluffarkort höst. Tågluffarkortet är giltigt i sju dagar i följd och ger tillgång till obegränsat resande på SJs tåg. Reseperioden pågår mellan den 25 oktober och 14 november. I höst gäller kortet även för resor till Köpenhamn vilket gör det möjligt för resenärerna att kombinera besök i Sverige med storstadsliv i Danmark. Priset är 1895 kr för vuxna, 1495 kr för pensionärer och 1295 kr för ungdomar/studenter. Kortet är personligt och gäller för resor i 2 klass på dagtåg och i 2 klass sitt- och liggplats på nattågen.

SJ tåg, foto: Stefan Nilsson

Veckans reflektion

Nu börjar vi verkligen gå mot mer ”normala” tider, med slopade restriktioner och bättre möjligheter att resa utomlands. Självklart kommer många ta chansen att resa till varmare breddgrader, men man undrar om vi också skaffat oss lite nya vanor under denna tid …

Missade du förra resenyheterna? Läs Nya flyglinjer och smakrik campingmässa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev