Meny Stäng

Några spännande dagar i Bangkok

Sommaren 2006 spenderade vi några spännande dagar i Bangkok. Peter och jag (Helena) anlände med flyg från Beijing och sov en natt i Bangkok innan det var dags att möta upp Peters båda söner Robin och Billie. De flög nämligen själva från Sverige. Nu ändrade vår resa form – från att ha rest ensamma med transsibiriska järnvägen genom Sibirien och Mongoliet var det dags för familjesemester i Thailand.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Nytt resesällskap

Då var det dags att få nytt resesällskap! Robin och Billie, som vid den här tiden var 18 och 10 år gamla, mötte upp oss i Bangkok för semester i Thailand tillsammans med oss. Kul! Vi spenderade några dagar i Bangkok innan vi reste vidare till ön Koh Samui.

Robin
Billie

Lyxigt hotell i Bangkok

I Koh Samui hade vi bokat en billig och ganska trång bungalow. När vi fick ett erbjudande om att boka två lyxiga rum i Bangkok till ett bra pris passade vi därför på!

Om man någon gång ska lyxa till det på det här sättet så är det ju just i länder där prisläget är lägre. Det blev ett stort rum till mig och Peter och ett lika stort rum till Robin och Billie. Ingen av dem väntade sig den här lyxen, så det blev en överraskning!

bangkok hotell
Hotellrum Bangkok

Shopping, akvarium och bio

Vad gör man i en storstad med två unga killar då? Bangkok är fyllt av shoppingcentra och vi hittade bland annat till ett enormt butikskomplex som heter Siam Paragon. Här strosade vi runt bland exklusiva klädesbutiker och restauranger innan vi upptäckte att det också fanns ett … akvarium! Längst ner i byggnaden, under butikerna, hittade vi en undervattensvärld med fiskar och andra exotiska djur.

I shoppingcentret finns också ett helt gäng biosalonger, och vi valde att se Superman. Utrustade med 3D-glasögon och popcorn sjönk vi ner i fåtöljerna, bara för att strax inse att kungen fanns på bild och att man tydligen skulle resa sig i vördnad. Billie ville göra som alla andra och flög snabbt upp ur stolen … samtidigt som popcornen flög åt alla håll.

Akvarium bangkok

Båttur på floden Chao Phraya

Vi tog också en båttur på floden Chao Phraya, som flyter genom Bangkok. Floden har alltid varit en viktig del av människornas liv i Thailands huvudstad, och många använder floden för att ta sig fram och tillbaka i staden. På sina håll finns också gott om hotell och restauranger, där man kan sitta med utsikt över floden.

Om man vill ta en tur på floden finns många olika varianter, allt från att åka med en billig ”flodbuss” till att hyra egen båt. Vi valde att boka en båttur. Spännande att se staden från ett annat håll!

Spännande dagar i bangkok
Bangkok flodtur
Båt Bangkok

Vidare mot Koh Samui

Så var det dags att flyga vidare mot ön Koh Samui, där vi spenderade resten av semestern. Vi berättar om Koh Samui i ett eget inlägg, men så länge kan du få se en skylt från den charmiga lilla flygplatsen på ön som faktiskt har ett (1) rullband för väskor. Har du varit i Bangkok, Koh Samui eller någon annanstans i Thailand? Vilka är dina erfarenheter?

Koh Samui

Prenumerera på vårt nyhetsbrev