Meny Stäng

Charter till Tunisien och prisras på resor

Vi har spenderat en härlig och spännande vecka i Tunisien, vilket vi snart kommer berätta mer om. Så länge bjuder vi på resenyheter! Som vanligt har vi gått igenom veckans skörd av pressmeddelanden och presenterar ett urval. Håll till godo!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Apollo lanserar resor till Tunisien

Den 26 juni gör den tidigare storfavoriten Tunisien comeback på Apollo. Tunisien var länge ett av Apollos mest populära resmål, och nu meddelar man att landet äntligen är tillbaka på programmet. Redan den 26 juni går Apollos första paketresa från Arlanda till Tunisien. För närvarande varar säsongen fram till slutet av oktober, men researrangören tittar på möjligheten att kunna erbjuda destinationen året runt. I Tunisien erbjuder Apollo två semesterorter: Sousse och Hammamet.

Prisras på sista minuten-resor på grund av värmeböljan

På grund av rekordhög efterfrågan, en svag krona och höga bränslepriser har det hittills varit en dyr affär att åka på utlandsresa i år. De senaste två veckorna har det dock skett ett trendbrott, och priserna på sista minuten-resor till klassiska sommardestinationer runt Medelhavet har rasat med uppemot 31 procent. Just nu går det att få en hel veckas semesterresa med direktflyg och mellanklasshotell till bland annat Grekland, Turkiet och Bulgarien för under 3 000 kronor per person. Detta rapporterar Ticket.

Nedskräpningen i fjällen ökar

Det som göms i snö kommer fram i tö. Det var något SkiStars medarbetare fick erfara när man för andra året i rad genomförde en skräpplockardag på samtliga sex destinationer i Sverige och Norge. Trots ökad information har andelen skärp som plockats i år ökat från sex till närmare åtta ton, en ökning med 36 procent jämfört med föregående år. Vanligaste skräpet var plast (framförallt påsförslutare och godispapper), cigarettfimpar och snusprillor, visar en ny undersökning av Håll Sverige Rent och SkiStar.

Viking Line lanserar biobränsle som tillval

Viking Line lanserar som första rederi på Östersjön möjlighet att köpa förnybart biobränsle som motsvarar resans förbrukning. Detta minskar resans utsläpp med närmare 90 procent. Från och med den 21 juni 2023 kan Viking Lines resenärer på linjen Stockholm-Åland-Åbo köpa biogas. På en kryssning mellan Stockholm och Åbo är pristillägget cirka 50 kronor.

Jambo Tours storsatsar på Jordanien

I höst storsatsar Jambo Tours, som enda större nordiska researrangör, på veckoarrangemang till Jordanien. Med direktflyg från Stockholm tar flygresan med Royal Jordanian Airlines knappa 5 timmar och ankomsttiden är behaglig. Det möjliggör arrangemang som startar direkt efter ankomst till Amman eller som med kort, enkelt flygplansbyte i Amman tar resenärer vidare till badorten Aqaba vid Röda havet. Satsningen inleds den 16 oktober och i grunden erbjuds två resepaket, som båda är åtta dagar och sju nätter.

TUI lanserar ny charterdestination från Växjö och Luleå

I vinter blir det möjligt att välja ännu fler resmål från Växjö Småland Airport samt från Luleå Airport. TUI startar nämligen charter till den populära kanarieön Teneriffa från dessa två flygplatser.

  • Från Växjö: Fyra avgångar mellan den 21 november 2023 och 12 mars 2024, med avresa på tisdagar.
  • Från Luleå: Sex avgångar mmellan den 7 november och 26 mars med avresa på tisdagar.

Veckans reflektion

Roligt att Apollo lanserar charterresor till Tunisien, där vi befinner oss just nu! Nu kan man resa hit både reguljärt (direktflyg varje måndag med Nouvelair) och med charter. Vi utforskar charterdestinationerna Hammamet och Sousse under vår pågående resa i landet och återkommer med rapporter!

Missade du förra resenyheterna? Läs Idag startar direktflyg till Tunisien

Prenumerera på vårt nyhetsbrev