Meny Stäng

Festivaler och konserter på gång – och aprilskämt i resebranschen

Annons

Denna veckas resenyheter startar med ett axplock av alla roliga aprilskämt som presenterades i resebranschen i år. Vi kan också berätta om några festivaler och konserter som är på gång i vår och sommar.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Många aprilskämt i resebranschen i år

Det skämtas inte på samma sätt i de stora dagstidningarna den 1 april som det gjordes förr, men resebranschen bjöd ändå på en hel del roligheter detta datum. Här är ett axplock av årets aprilskämt:

  • TUI: Lanserar semesterresor till rymden 1 april 2025.
  • Rolfs Flyg och Buss: Arrangerar Jordenruntresa på 80 dagar.
  • Matochresebloggen: Lyxigt underjordshotell ska öppna i Borlänge.
  • First Hotels: First Hotels ändrar namn till Raspberry.
  • Jacy’z Hotel & Resort: Kraftig sättning i marken – nu lutar skyskrapan.
  • Strawberry: Hotellrum till halva priset om du delar med en främling.

Positiva signaler i mars för husvagns- och husbilsbranschen

Mars månads registreringssiffror visar en nedgång för husvagnar medan husbilar landar i nivå med för ett år sedan. ”Vi börjar nu se en del positiva signaler om att en vändning är på gång. Mässan i början av månaden i Stockholm var mycket välbesökt och de vårevent som våra återförsäljare arrangerat har alla haft stort intresse”, säger Per Nilsson, ordförande i Husvagns- och Husbilsbranschens Riksförbund (HRF).

  • Husvagnsregistreringar för mars 2024: 145 husvagnar (jämfört med 184 motsvarande månad året innan).
  • Husbilsregistreringar för mars 2024: 220 husbilar (Jämfört med 219 motsvarande månad året innan).

Seniorfestivalen Malmö 2024 firar 10 år med pompa och ståt

Även om det är första året som den tidigare Seniormässan går under det nya namnet Seniorfestivalen, firar den sitt 10-årsjubileum i år. Årets jubileumsfestival äger rum den 9–11 april på Malmömässan i Hyllie med hundratalet utställare och två scenprogram. Festivalen erbjuder ett brett utbud av aktiviteter såsom musik, föreläsningar, prova-på-aktiviteter, Öresundsquiltarnas stora 20-årsjubileumsutställning och mycket mer. Du hittar program och biljetter på www.seniorfestivalen.se.

Ingen sommar utan Diggiloo!

Lata dagar på stranden, grill på altanen och glödande solnedgångar. Släng in lite Diggiloo i mixen och du har svensk sommar när den är som allra bäst. Det som började med tre konserter i Båstad för drygt 20 år sedan har växt till Sveriges största sommarturné och är för många en tradition lika kär som både dans runt midsommarstången och jordgubbar med grädde.

”Den gemenskap jag känner varje kväll är svår att ta på, det måste upplevas för att man ska förstå hur kul det är. Gränsen mellan scenen och publiken suddas ut och det blir en enda stor gemenskap av kärlek, fest, skratt, dans och musik. Det är det bästa med Diggiloo”, säger Andreas Lundstedt. Vill du veta mer? Klicka här för turnéplan.

Gratiskonserter på Teneriffa i vår

I Santa Cruz på Teneriffa ståtar konserthuset Auditorio de Tenerife, vars våg-liknande silhuett påminner om Operahuset i Sydney. Staden har därför kommit att kallas ”Sydney vid Atlanten”. I vår återvänder ”Primavera Musical” – en serie konserter framförda av olika blåsorkestrar. Inträdet är gratis, med reservation för eventuell fullsatt salong. Kommande konserter hålls varje söndag från april till och med den 9 juni, med undantag för söndagen den 5 maj.

Nordens största American Express-lounge har öppnat på Arlanda

Torsdag den 4 april öppnades dörrarna till American Express nyrenoverade, dubbelt så stora lounge på Marknadsplatsen i Terminal 5 på Arlanda. Med sina nära 700 kvadratmeter nordiskinspirerad design är loungen, i stjärnkrögaren Pontus Frithiofs regi, American Express hittills största i Norden. Loungen har öppet måndag till fredag klockan 05−18, lördag klockan 05−15 samt söndag klockan 05−18 och välkomnar alla American Express Centurion- och Platinum-medlemmar.

Nordens största American Express-lounge. Foto: American Express

Veckans reflektion

Vädermässigt så känns våren motsträvig i år, men nu är det ändå på gång, och det är positivt med festivaler och konserter att se fram emot! Förresten så tyckte vi att det var riktigt kul med årets alla aprilskämt i resebranschen. Såg du något mer skämt? Gick du på något?

Missade du förra veckans resenyheter? Läs Hållbara campingar, AI för reseplanering och trendande resmål

Prenumerera på vårt nyhetsbrev