Annons

Gästskribent: Pernilla

I sommar spelar Diggiloo 24 konserter i 24 olika städer i Sverige, i en 3,5 timmars lång musikshow. Enligt de som håller i Diggiloo är det en show som vänder sig till alla åldrar. Det kan jag, efter årets besök, hålla med om att den gör.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Flera har säkert besökt Diggiloo eller i alla fall hört talas om showen. Vad är då Diggiloo? Det är flera artister som turnerar tillsammans och framför låtar med ett liveband.

Första gången det gick av stapeln var 2003 med en show endast i Båstad. Redan året därefter blev det en show som åkte runt på turné.

Årets artister är Anders Bagge, Lucianoz, Wiktoria, Andreas Lundstedt, Liamoo, Andreas Weise, Elisa Lindström, Jessica Andersson, Lisa Stadell, Saga Ludvigsson, komikern Ann Westin och den nya Idolvinnaren Cimberly Wanyonyi.

De flesta är välkända för mig, men några nykomlingar som jag inte hade hört så mycket med. Under kvällen fick vi veta att 8 000 människor samlats för att lyssna på artisterna.

Det var andra tillfället för Diggiloo-gänget denna säsong då de endast varit i Ronneby innan kvällens evenemang i Ystad.

Kvällen började med ett ABBA-medley och det kändes som publiken var med på en gång.

På Diggiloo varvas gamla godingar, nyare låtar med lite småprat om artisterna där vi får lära känna dem lite. Solen sken i början av kvällen och vi hade fint väder ända fram till sista låten som avslutades med DiggilooDiggiley.

Då började det regna och de i publiken som hade regnkläder tog på sig det och fortsatte att stå upp och dansa. Det fina med att det är väldigt blandad ålder på publiken är att det är så härligt att se att ung som gammal stod och dansade tillsammans i den skånska sommarkvällen.

När konserten var slut rusade vi  till bilen för att ta skydd för regnet. Sammanfattningsvis blev det en härlig och glädjefull kväll i musikens tecken med typiskt svenskt sommarväder.

Fakta om Diggiloo

  • Turnéplan 2024: Diggiloo turnerar från och med 4 juli till och med 24 augusti 2024. Turnén startade i Ronneby och avslutas i Göteborg.
  • Showens längd: Showen startar 18:00 eller 19:00 och är cirka 3,5 timmar inklusive paus.
  • Bra att veta: Insläpp börjar två timmar innan showstart på de flesta orterna. Man får inte ta med väska in på området, med vissa undantag. Man får dock ta med till exempel filtar, campingstolar och matvaror (förutom på vissa spelningar). Du hittar detaljerad info på Diggiloos webbplats.
  • Parkering: Parkeringsmöjligheter finns i anslutning till spelplatsen. Det finns ingen specifik “camping” i anslutning utan allmänna regler för parkering och övernattning gäller.
  • Biljetter: Du bokar biljetter på Diggiloos webbplats, där du hittar tider, platser och priser.
Magdalena Hjortzberg och Pernilla Ekholm

Följ Magdalena och Pernilla här:

Sverige

Magdalena och Pernilla

Magdalena och Pernilla driver Travelsis.se och bor i södra Skåne. Båda är socionomer, vars största fritidsintresse är resor med familjen, men tycker också om att göra saker och att resa med vänner och föräldrar. Det de gör som förgyller deras liv vill de gärna dela med sig av för att inspirera andra.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev