Meny Stäng

Detta vill svenskarna göra på bilsemestern

Annons

Då var det måndag igen, och många är dessutom tillbaka på jobbet efter semestern. Men kanske har du sen semester, eller ger dig ut på roadtrips på lediga dagar? I dagens resenyheter handlar det bland annat om vad svenskarna vill göra på bilsemestern …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Viking Line och Gotlandsbolaget inleder samarbete

Viking Line och Gotlandsbolaget bildar ett gemensamt bolag med uppgift att utveckla och erbjuda kryssningar med M/S Birka Stockholm mellan Stockholm-Mariehamn och Stockholm-Mariehamn-Visby. Gotlandsbolaget förvärvade i mars 2023 M/S Birka Stockholm för 38 MEUR och har nu avtalat om att sälja 50 procent av fartyget till Viking Line för 19 MEUR.

Mariehamn på Åland

Mathias Dahlgren öppnar Seafood Gastro på Grand Hôtel

Mathias Dahlgren, stjärnkocken bakom bland annat Matbaren och Rutabaga, öppnade den 11 augusti dörrarna till det nya restaurangkonceptet Seafood Gastro på Grand Hôtel i Stockholm. Avsmakningsmenyn består av akvatiska råvaror som lever i, vid eller på vattnet. På Seafood Gastro används i första hand vilda råvaror från Skandinavien, samt kompletteras med inhämtade marina ingredienser av högsta kvalitet som inte finns naturligt i vårt närområde.

Fotograf: Lennart Weibull

Publikrekord på Malmö museum i juli

Kön till Malmö museum har ringlat sig lång på bron över vallgraven vid Malmöhus slott i sommar. I juli hade Malmö museum totalt 91 800 besökare vilket är 42 procent fler besökare än samma månad föregående år. Även under första halvåret 2023 har besöksantalet ökat.

Detta vill svenskarna göra på bilsemestern

Bilsemestern är en populär resform året om. Allra helst åker svenskarna tillsammans med sin partner (67 procent), och många vill också resa med barn (40 procent) eller vänner (34 procent). Det visar Goodyears Bilsemesterrapport. Rapporten visar också vad svenskarna helst vill göra under bilsemestern:

  1. Restauranger (57 %)
  2. Naturupplevelser (52 %)
  3. Stränder (50 %)
  4. Historiska upplevelser (50 %)
  5. Shopping (37 %)
  6. Slott (36 %)
  7. Museum (33 %)
  8. Vandra (30 %)
  9. Nöjesfält (27 %)
  10. Festivaler/konserter (24 %)
  11. Djurparker (24 %)
  12. Sport- och idrottsevenemang (17 %)
  13. Annat (6 %)

Späckat program på Elmia Husvagn Husbil 2023

Den 6-10 september är det dags för mässan Elmia Husvagn Husbil 2023, och programmet ser ut att bli späckat. En av nyheterna är Destinationstorget, som arrangeras i samarbete med FREEDOMtravel och innebär att utställare och föreläsare med fokus på resmål samlas i F-hallen/det stora tältet. Dessutom blir det Livepodd, matinspiration med Campingköket och filmvisning med Campingbio. Du kan se hela programmet (som kontinuerligt uppdateras) på mässans webbplats.

veckans reflektion

Intressant att ”historiska upplevelser” hamnar så högt upp på svenskarnas önskemål under bilsemestern! För vår del skulle det kanske i och för sig till och med hamna högre än stränder. För övrigt ser vi i år väldigt mycket fram emot Elmia Husvagn Husbil. Ses vi där?

Missade du förra resenyheterna? Läs Jubileumsvagnar, vandringsleder och kändisar vi vill semestra med

Prenumerera på vårt nyhetsbrev