Meny Stäng

Populärt att campa, kryssningar i sommar och SUP genom sverige

Att campa är kanske mer populärt än någonsin. Efter en osäker vår är bokningstrycket på campingarna högt igen. Dessutom fortsätter trenden med #vanlife, vilket märks när nya husbilsföretag etablerar sig.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Fler bokar camping efter lättade restriktioner

Fler bokar på campingar nu när restriktionerna har lättat. Det skriver TT, som har undersökt bokningsfrekvensen på camping.se, landets största webbplats för campingboende. De två veckorna före beskedet om fritt resande i Sverige låg bokningsfrekvensen på cirka 50 procent av ett normalår. De två följande veckorna efter beskedet har i stället bokningsfrekvensen legat 25 procent över normalåret.

Camping

Indie Campers har öppnat depå i Stockholm

Det internationella husbilsföretaget Indie Campers, som nyligen etablerat sig i Sverige, skriver i ett pressmeddelande att de öppnat sin första depå i Stockholm. “Tidpunkten för en sådan lansering kunde sällan ha varit bättre!” säger Hugo Oliveira, VD för Indie Campers. Ökat intresse för husbilsemestrar rapporterats allmänt under dom senaste veckorna runt om i Europa, och företaget skriver att bokningarna ökad skyhögt under denna period.

Sjöhistoriska museet öppnar varsamt 30 juni

Den 30 juni öppnar Sjöhistoriska museet åter för besökare efter att ha vidtagit en rad försiktighetsåtgärder och begränsat delar av verksamheten. För att undvika trängsel kommer vissa verksamheter – museifartyg, lekrymmet Blubb och skaparverkstaden Ruskpricken – hålla stängt. Museet öppnar den 30 juni med ordinarie öppettider, tisdag–söndag klockan 10–17 med fri entré.

Sjöhistoriska museet i Stockholm

Äventyraren Erik Sander paddlar genom Sverige på SUP

Den 27 juni startade Erik sin paddlingsresa på en SUP (standup paddling). Erik ska färdas på vatten genom Sveriges inland med start i norr på Ritsem för att under sommaren och hösten paddla sig söderut genom hela landet. Erik är en äventyrare som har sjukdomen multipel skleros (MS). Han fick sin diagnos när han var 24 år men har inga större symtom och förespråkar att leva som vanligt och att testa sina gränser. Genom åren har han gjort flera äventyrsresor med bland annat longboard, för att öka kunskapen om MS. Du kan följa äventyret på Instagram @sandersaventyr.

Foto från Instagram @sandersaventyr

Viking Line presenterar sommartrafiken 2020

Efter en exceptionell vår kryssar snart alla Viking Lines sju fartyg igen, med nya trafikupplägg och pandemianpassade ombordkoncept. Under juli och augusti kan alla ressugna svenskar njuta av olika kryssningar, såsom:

  • Skärgårdskryssningar med Viking Cinderella 2 juli – 15 aug, Stockholm-Mariehamn-Stockholm
  • Visbykryssningar med Viking Cinderella 19 juli – 18 aug, Stockholm-Mariehamn-Visby-Mariehamn-Stockholm
  • Dagskryssningar med Rosella, Kapellskär-Mariehamn-Kapellskär
  • Dagskryssningar med Viking Grace och Amorella, Stockholm-Mariehamn-Stockholm

7 Michelinstjärnor till ett av EU:s minsta medlemsländer

Slovenien kommer nu för första gången med i den röda Michelinguiden. Sex restauranger får en stjärna var, och en restaurang tilldelas två stjärnor. I Slovenien har man återuppväckt en stolt gastronomisk tradition tack vare ett antal kocktalanger – och då inte minst den självlärda kocken Ana Roš. 2018 utsågs Ana Roš till en av världens bästa kvinnliga kockar för sina insatser på restaurangen Hiša Franko. Två stjärnor blev det för Hiša Franko, som ligger i bergsbyn Kobarid.

Veckans reflektion

Camping, husbilsliv och #vanlife var på uppgång redan innan världen drabbades av covid-19, men nu är det kanske mer populärt än någonsin.

Missade du förra resenyheterna? Läs Flyglinjer återupptas – och många satsar på fritidshus

Prenumerera på vårt nyhetsbrev