Meny Stäng

Ängskärs havscamping i Uppland – och tre ställplatser

Annons

Ängskärs havscamping ligger naturskönt på Hållnäshalvön i nordöstra Uppland. Vi campade här ett dygn och njöt av vacker natur och härliga klippor vid havet. Om man reser med husbil och föredrar att stanna på ställplats finns det flera att välja på i närheten.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Ängskärs havscamping i Uppland

Ängskärs havscamping ligger fantastiskt vackert, mitt i Ängskärs naturreservat, och med härlig utsikt över havet. Detta var en camping som passade oss: lagom stor och med modern och fräsch service. Dessutom omges campingen av fantastisk natur.

Ängskärs havscamping i Uppland

Campingen ligger i Tierps kommun, och du tar dig hit genom att i Tierp vika av mot Skärplinge, och därefter fortsätta rakt österut mot kusten.

Strand …

På campingens område finns en fin och barnvänlig liten strand, som nästan ser ut som en liten lagun. När vi kom var det nästan 30 grader varmt, så att bada var förstås populärt.

Strand på Ängskärs havscamping
Strand på Ängskärs havscamping

… och klippor

Den större delen av kusten längs campingen i övrigt kantas av klippor. Verkligen magiskt vackert! Vi gick en promenad här på kvällen, och det var verkligen fint även om det började bli molnigt.

Ängskärs havscamping

På en grind vi passerade mellan campingen och klipporna stod att man kan möta får. Det gjorde vi inte, men en grupp getter dök plötsligt upp i det höga gräset.

Get på Ängskärs havscamping

Två naturreservat

Ängskärs havscamping ligger som sagt mitt i Ängskärs naturreservat, och strax intill ligger Bondskärets naturreservat. Vi gjorde en tur med elcyklarna för att upptäcka området, men några skogspromenader blev det inte just nu eftersom vi tyckte att det var för hett.

Ett härligt dygn på Ängskärs havscamping

Vi hade ett riktigt fint dygn på Ängskärs havscamping. Förutom att vi promenerade och cyklade så pratade vi med de trevliga långliggarna (som förstås vet allt om området!) och flämtade i skuggan. På kvällen lagade Peter till kalvfilé med färskpotatis, pepparsås, sparris och andra grönsaker. Ja, jag vet att jag blir bortskämd!

Ställplatser i närheten av Ängskärs havscamping

Reser du med husbil och föredrar ställplats framför camping? I så fall har du flera valmöjligheter i området. För det första har Ängskärs havscamping en liten ställplats på gräs i utkanten av campingen, där man står utan el.

Om man tar sig en liten bit utåt på halvön Ängskär hittar man en mindre camping. Här står mest långliggare med husvagn, men det finns också några ställplatser för husbilar precis vid vattnet. Fint!

Ställplats
Camping

Fortsätter man ännu lite till så kommer man till restaurangen Kolhuset, där man sitter vackert vid havet och kan beställa sånt som bakad potatis med räkröra eller toast skagen. Här har man också levande musik vissa kvällar på somrarna, fick vi höra av en husbilist som stått här över natten. För ja, här är också en ställplats för husbilar.

Vi var riktigt nöjda med vårt besök här och kan varmt rekommendera området, oavsett om du föredrar camping eller ställplats.

Göra i Uppland
Alla våra bästa tips om semester i uppland

Har du varit på Ängskärs havscamping i Uppland? Eller kan du kanske tipsa om några andra ställen i närheten? Berätta gärna!

Fakta om Ängskärs havscamping

 • Adress: Ängskär 304, 819 64 Hållnäs
 • Läge: På Hållnäshalvön i nordöstra Uppland.
 • Campingtomter: 65 tomter för husvagn eller husbil, varav 62 är med el.
 • Stugor: Tre campingstugor på 16 kvm.
 • Tält: Tältplats för cirka 20 tält i närheten av receptionsbyggnaden.
 • Service: Fräsch servicebyggnad, reception, restaurang, minibutik och hundbad.
 • Aktiviteter: Barnvänlig badstrand och bangolf. På udden utanför campingen finns havsklippor och vedeldad bastu. Campingen ligger i Ängskärs naturreservat och nära Bondskärets naturreservat. Cirka 1,5 km från campingen finns gästhamn och restaurang Kolhuset.
 • Öppettider: Året runt-öppen camping. För exakta öppettider se Upplandsstiftelsens sida om campingen.
 • Priser: Vi betalade 295 kr/dygnet inklusive el under högsäsong 2020.
 • Mer info: Du hittar mer information på Upplandsstiftelsen.

Hitta till Ängskärs havscamping

 • Bil: Kör E4:an mot Tierp, fortsätt sedan mot Skärplinge och därefter mot Ängskärs havscamping.
Alla våra bästa tips om Sverige! Klicka på bilden

Prenumerera på vårt nyhetsbrev