Meny Stäng

Virusvarianter, turismpris, campingbio och julbiljett

Annons

Den nya virusvarianten oroar och om man planerar att resa i dessa tider gäller det att vara välinformerad om lokala reserekommendationer och restriktioner. Veckans nyheter handlar dock inte enbart om detta utan också om nya flyglinjer, turismpris, campingbio och julbiljett.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Ny virusvariant påverkar resande

Den nya virusvarianten, omikron, oroar och kan påverka reserekommendationer och restriktioner. För närvarande uppmanas den som har varit i Sydafrika, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Moçambique, Namibia eller Eswatini (Swaziland) att testa sig direkt efter inresa och efter fem dagar, samt att stanna hemma i sju dagar. Informationen uppdateras kontinuerligt på Krisinformation.se. Om man planerar att resa utomlands gäller det att hålla sig uppdaterad om eventuella lokala restriktioner.

Coronatider

Från och med 1 december krävs covidbevis för alla passagerare över 18 år som reser med Tallink Silja från Stockholm. Detta för att bidra till att stoppa smittspridningen av covid-19 som nu ökar igen i många länder. Resenärer som åker med något av Tallink Siljas fartyg behöver uppvisa något av följande covidbevis innan ombordstigning:

  • Vaccinationsbevis för 2 doser vaccin
  • Intyg över negativt covid-19 test
  • Intyg över att resenären har tillfrisknat från covid-19 under de senaste 6 månaderna

United Airlines åter till Arlanda med direktlinje till New York

Som enda amerikanska flygbolag återvänder United Airlines till Stockholm Arlanda Airport inför sommarsäsongen 2022 med direktlinje till Newark i New York. Via sitt nav erbjuder flygbolaget 58 direktförbindelser vidare till destinationer över hela Amerika. Linjen kommer att trafikeras dagligen med start den 14 maj 2022, med en Boeing 757–200.

BRA lanserar ny flyglinje från Bromma till Helsingfors

BRA lanserar en flyglinje mellan Stockholm-Bromma och Helsingfors-Vanda flygplats, vilket blir bolagets andra internationella linje efter pandemin. Den nya linjen mellan Stockholm och Helsingfors, med goda transfermöjligheter till och från BRAs övriga inrikeslinjer, har premiär den 24 februari 2022. Linjen kommer att ha en tur- och returresa alla dagar i veckan utom lördagar.

helsingfors station

Vasaloppet vinner Stora Turismpriset 2021

I konkurrens med välkända besöksmål som Gröna Lund, Icehotel och Medeltidsveckan i Visby har Vasaloppet utsetts som vinnare av Stora Turismpriset 2021. För 28:e året i rad delas Svenska Turismpriset ut till en aktör som på ett nytänkande och innovativt sätt bidragit till att utveckla besöksnäringen. I motiveringen av Vasaloppet som vinnare lyfts bland fokus på hållbarhet, samt kreativitet när det gäller att utveckla nya produkter och att nå nya målgrupper.

Vasaloppet, foto: Henrik Hansson

Campingbio turnerar 2022 – Stacky’s blir huvudpartner

Eventkonceptet Campingbio åker ut på en rikstäckande Sverigeturné sommaren 2022, och besöker 30-35 campingar. Campingbio är gratis och bjuder besökarna på roliga aktiviteter och filmvisning under bar himmel. Nu presenteras Stacky’s som huvudpartner till Campingbio. Stacky’s är smartare växtbaserad mat från Sverige, gjord på svenska råvaror helt utan tillsatser. Stacky’s kommer att bjuda besökarna på smakprov och berätta mer om smartare mat.

Skånetrafiken lanserar julbiljett

I år kan skåningarna resa till julfiranden, mellandagsreor eller pulkabackar med hjälp av julbiljetten som gäller i hela 24 dagar. Biljetten ger fria resor i hela Skåne mellan den 17 december och den 9 januari för 399 kronor.

Veckans reflektion

Nog är det oroande med den nya virusvarianten, särskilt eftersom man inte vet hur det kommer utveckla sig. Det gäller att hålla sig uppdaterad och välinformerad helt enkelt. Själva har vi dock ingen resa på gång den närmaste tiden.

Missade du förra resenyheterna? Läs National Geographic-lista, ginboom och landskapspizzor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev