Meny Stäng

I sommar turnerar Campingbio – gratis bio på campingar

I sommar turnerar Campingbio genom hela Sverige, och kommer på besök till 33 campingar. På varje ställe bjuder de på gratis bio tillsammans med andra happenings. Vi träffade två av eldsjälarna bakom Campingbio, och kan tipsa om sommarens turnéplan.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Lunch med Campingbio

Igår träffade vi Katarina Tjernström och Malin Wiktorsson från Campingbio på Scandic Grand Central i Stockholm för en lunch och lite snack, som inledning på ett samarbete. Campingbio är ett koncept som fanns under åren 2006-2010, men som sedan pausade på grund av att SF Bio, som stod bakom arrangemanget, bytte inriktning.

För några år sedan bestämde sig Katarina och kollegan Josefin Söderlind att starta igång del hela igen, men just som de var startklara så kom … pandemin. Allt fick ställas in. Nu är de dock på gång igen, och i sommar kommer det bli campingbio i Sverige igen!

Katarina Tjernström och Malin Wiktorsson från Campingbio

Vad är Campingbio?

Campingbio är en gratis utomhusbio, som visas på campingar runt om i Sverige. Filmen visas på en enorm skärm och åskådarna slår sig ner i gräset eller på sina campingstolar. På varje camping visas både en matinéfilm på eftermiddagen och en familjefilm på kvällen.

Dessutom följer en del andra happenings (till exempel provsmakning av mat) med tillsammans med evenemanget. Huvudsponsor i år är Stacky’s, som serverar vegatarisk och klimatsmart mat, som bland annat passar för grillen. Bilden nedanför visar hela upplägget!

I sommar turnerar campingbio

Sommarens turné startar den 28 juni på Pite Havsbad i Piteå. Turnén fortsätter sedan runt landet, via bland annat Öland, Skåne och Halland, innan den avslutas i Linköping i början på augusti.

Vi ska se om vi kan hänga på under någon av visningarna under den senare delen av turnén. Det vore kul! Passar någon av campingarna och datumen för dig?

Har du sett campingbio någon gång? Vad gillar du konceptet?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev