Annons

Vi befinner oss just nu i Tunisien, men som vanligt har vi skakat fram ett gäng resenyheter från veckans skörd av pressmeddelanden. Denna vecka kan du bland annat läsa om en banbrytande drönarleverans samt om kusliga spökhistorier i samband med Halloween och den mörknande hösten.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Halland först med kommersiell drönarleverans

Region Halland genomförde nyligen, i samarbete med Aerit, Sveriges första kommersiella drönarleverans. Leveransen innehöll mat från en lokal restaurang till Tylösand strand. Drönare används redan idag för att transportera medicinsk utrustning, men för kommersiella aktörer har, fram tills nu, ingen fått tillstånd att flyga. Med en växande e-handel är behovet av nya logistiklösningar stort, och förhoppningen är att detta är startskottet för fler innovativa samarbeten. Fördelar med drönare vid transporter handlar om lägre klimatpåverkan och lägre kostnader.

SJs bistro blir ännu grönare

SJ förstärker den ekologiska och hållbara profilen i bistroutbudet ytterligare. Från och med den 1 november blir frukosten vegetarisk och frukostboxen kommer innehålla betydligt mindre plast än tidigare. Dessutom gör nya två rätter med ekologiska och närodlade råvaror entré i bistron, en ceasarwrap med ekologisk kyckling och falafelsallad på svenska gula ärtor.

Storyspots spökhistoriska karta bjuder på en kuslig höst

Nu kan du uppleva en extra kuslig Halloween med spökhistorier i Storyspot. Nu finns nämligen hundratals läskiga ljudberättelser som utspelar sig runt om i Sverige att lyssna på, direkt i din mobil, helt gratis. Kastade man verkligen de äldre utför Ättestupan på Kullberget i Hällefors? Och vad hände på Pungpinans krog den där marsnatten 1803 när snöstormen rasade och en hel familj förvandlades till spöken? Storyspots spökhistorier handlar om gamla läskigheter, och alla som har utspelat sig på en specifik plats kan hittas på Storyspots karta.

Tre fjärdedelar är mer positivt inställda till Alperna denna vinter

Hur resonerar svenska skidåkare inför vintersäsongen i år i jämförelse med förra vintern vad gäller corona? Tillsammans med Freeride.se – Sveriges ledande skidcommunity – ville Österrikes turistbyrå ta reda på just detta. Av de nära 550 personerna som deltog i undersökningen svarade drygt 85 procent att de gärna vill till Alperna i vinter. Allra helst väljer de att åka till Österrike, nära 72 procent. Inställningen till en skidsemester i Alperna är också betydligt positivare än förra vintern, 75 procent är i år mer positivt inställda och utav dessa har hälften redan bokat.

Silja Serenade sätts in i trafik under sportlovet för att möta efterfrågan

I motsats till tidigare uppgifter om att fartyget Silja Serenade tas ur trafik, kommer fartyget trafikera sträckan Helsingfors-Stockholm under sportlovet 2022. Detta då bolaget nu ser ett kraftigt ökat intresse för familjekryssningar under höst och vinter. Silja Serenade kommer att sättas i trafik mellan den 17 februari och 7 mars 2022, och trafikerar då Helsingfors och Stockholm varannan dag med totalt nio kryssningar under sportlovet.

Veckans reflektion

Drönarleveranser har det ju pratats länge om, men man undrar när det kommer igång i större skala? Och att folk är mer positiva till Alperna denna vinter, ja det är väl kanske inte så förvånande …? By the way, gillar du spökhistorier?

Missade du förra resenyheterna? Läs Kroatien, livekonserter och Sverige klättrar på lista

Prenumerera på vårt nyhetsbrev