Annons

Då var det måndag igen! Vi befinner oss på husbilsresa i Sverige, men det hindrar oss förstås inte från att publicera resenyheter här på måndagar. Samtidigt passar vi på att önska alla läsare en fin vecka!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Svenskarna optimistiska inför sommarsemestern – trots ekonomin

Enligt Tickets senaste Sifoundersökning verkar svenskarna optimistiska inför sommarsemestern 2023. Endast 13 procent väljer att avstå semesterresa på grund av det osäkra ekonomiska läget, och majoriteten (52 procent) anpassar istället genom att till exempel välja resmål utifrån budget eller genom att jaga billigare flygbiljetter. 33 procent förändrar över huvud taget inte sina semesterplaner på grund av ekonomin. Sommaren 2023 ser ut att bli extra populär för utlandsresor, med en ökning på 28 procent jämfört med 2019.

Ökat intresse för roadtrips i sommar

Hotels.com ser en ökning av resenärer som ger sig ut på vägarna under sommarsemestern. Enligt data från Hotels.com, är en av årets stora resetrender att bo på hotell med färre stjärnor när svenska resenärer är på jakt efter ett smartare sätt att utforska världen, utan att behöva kompromissa med komfort. Man har sett att sökningar på motell och gästgiveri/värdshus ökat med över 105 procent vardera samt att sökningar på bed and breakfasts ökat med nästan 30 procent.

Tallink Silja presenterar en ny Menu Nordic

Tallink Silja har lanserat en ny femrätters gourmetmeny, Menu Nordic, till glädje för alla matentusiaster som reser med bolagets fartyg till Tallinn eller Helsingfors. Den nya Menu Nordic är skapad av köksmästaren Jonas Niklasson från fartyget Silja Symphony. Menyn fokuserar spännande smakkombinationer och närproducerade säsongsbetonade råvaror, och finns även i vegansk version. Menu Nordic är tillgänglig ombord fram till 13 september 2023.

Sveriges mest populära ställplatser 2023

Varje år sammanställer Husbil.se en lista med statistik från hur besökarna på webbplatsen har klickat i söktjänsten över svenska ställplatser. Informationen är hämtad under perioden 1 maj 2022 till 1 maj 2023 och baseras på drygt 1 miljon sökningar. Hela listan hittar du här. Här ser du topp 5:

  1. Naturställplats Grebbestad, Grebbestad
  2. Norra Hamnen Marina, Helsingborg
  3. Lysekil Marina Basteviksholmarna, Lysekil
  4. Bua hamn, Bua
  5. Sportshopen ställplats, Grebbestad
Vid Sportshopen Ställplats i Grebbestad

10-årsjubileum för Kalmar International Sandsculpture Festival

Den 17–21 juli kommer du att kunna se fantastiska sandskulpturer växa fram vid Kalmarsundsbadet. Då hålls Kalmar International Sandsculpture Festival, som dessutom firar 10-årsjubileum. Jubileet kommer att bli en kamp mellan tidigare års mästare, och årets festival har därför fått namnet Champions of Sand. Sammanlagt deltar åtta lag med konstnärer från bland annat Sverige, Lettland, Ukraina, Storbritannien, Nederländerna och Mongoliet.

Sandskulpturfestival, foto: Albin Rylander

BadringsBumpers – årets nyhet på Skara Sommarland

Den 3 juni slår Skara Sommarland upp sina grindar till badlandet, tivoliområdet och campingen för säsongen. I år har dessutom en helt ny åkattraktion flyttat in på området. BadringsBumpers är en rund version av radiobilar – där åkarna styr sin BadringsBumper som både kan snurra och krocka.

Veckans reflektion

Semestern är viktig för oss svenskar, så vi förstår att man ogärna vill avstå semesterresor. Men det finns ju många sätt att semestra lite mer budget, vilket man kan behöva tänka på i dessa tider. Sandskulpturerna verkar förresten läckra – har du sett festivalen någon gång?

Missade du förra resenyheterna? Läs Populära resmål – och så spenderar svenskarna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev