Meny Stäng

Varbergs kusthotell – en plats att längta tillbaka till

Gästskribent: Magdalena

Jag har varit i Varberg vid ett par tillfällen tidigare och då besökt stadens sevärdheter, så som den mysiga stadskärnan och Varbergs fästning.
Denna gång åkte jag och min man till Varberg för att, efter en intensiv period i livet, åka på en avkopplande spavistelse på Varbergs Kusthotell.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Hotellet

Byggnaden där Varbergs Kusthotell funnits i drygt 30, år är från 1902. Byggnaden har genomgått olika renoveringar och tillbyggnader under åren, men hotellet har lyckats bevara sin charmiga atmosfär.

Varbergs Kusthotell har havet som granne och Varberg centrum ligger endast 2,5 km bort. Hotellet är omgivet av sandstränder och vacker natur, vilket är en bonus för hotellvistelsen. Att vakna upp och börja dagen med en promenad längs stranden är ljuvligt.

Brygga vid Varbergs kusthotell
solnedgång

Hotellet har eleganta och bekväma rum och sviter som alla är inredda med en modern, hemtrevlig och lyxig stil. Flera rum har havsutsikt. Så härligt att kunna dra undan gardinerna och se ut på havet som första sak att göra på morgonen.

Thalasso-spa

Varbergs Kusthotell är den enda spaanläggningen i Sverige som har Thalasso-spa. Thalasso-spa är en form av spabehandling som fokuserar på att använda havets resurser för att främja hälsa, avkoppling och välbefinnande. Termen “thalasso” kommer från grekiskan och betyder “hav”. Thalasso-spa använder exempelvis havsvatten och tång för att ge terapeutiska effekter på kroppen.

I spaavdelningen finns det en havsvattenpool där vattnet är uppvärmt till 32 grader och vid en del spabehandlingar används tång, salt och lera.

Spa på Varbergs kusthotell

Vi är på plats redan klockan 7 på morgonen andra dagen, vilket innebär att vi är först. Det känns riktigt lyxigt att ha spaavdelningen för oss själva ett tag innan någon annan kommer dit. Även om vi inte var ensamma dagen innan och efter klockan 7.30 andra dagen är det förvånansvärt få personer där, vilket är väldigt skönt.

Spa på Varbergs kusthotell

I spaavdelningen finns det olika typer av duschar, bastur och pooler. Det finns även ett par olika relaxavdelningar och fotbad. En liten bit utanför hotellet, vid havet, ligger kallbadhuset. Jag tar årets första dopp i havet och värmer mig därefter i bastun inne i kallbadhuset. Efter det är jag vaken. 😊

Om du vill ha spabehandling, gå på spaworkshop, gå på basturitual erbjuder Varbergs kusthotell även det. Det går att läsa mer om detta på hotellets hemsida.

Restaurangen

På hotellets restaurang äter vi en trerätters-middag och frukost dagen efter. Här bjuds restauranggästerna på smakupplevelser med fokus på färska och lokala råvaror. Vi får välja mellan tre förrätter, tre huvudrätter och tre desserter. Jag och min man väljer delvis olika rätter. Såklart passar vi på att smaka av varandra och vi kan konstatera att allt vi äter är riktigt gott.

Middag på Varbergs kusthotell

Restaurangen lyckas ge oss en bra helhetsupplevelse där god mat, gemytlig stämning och god service kombineras.

Efter att ha gått upp tidigt (vilket inte hör till vanligheterna för min del på lediga dagar), gått på en promenad, besökt spaavdelningen och därefter tagit ett dopp i havet, var det väldigt gott att äta frukost.

På återseende

Varbergs Kusthotell erbjuder en lyxig och avkopplande upplevelse vid havet. Det är en perfekt destination för alla som söker rogivande dagar med fokus på välbefinnande.

Att unna sig en spavistelse på Varbergs Kusthotell är att ge sig själv en fin present. Hotellrummet, omgivningarna, spaavdelningen och maten. Allt är bra! Jag gick runt i ett dygn och bara njöt. När vi lämnar Varbergs kusthotell påfyllda med energi känner vi inte bara att vi vill återvända, vi känner även att vi vill stanna kvar.

Avkopplande spavistelse på Varbergs kusthotell tillsammans med mannen

/Magdalena

Magdalena Hjortzberg och Pernilla Ekholm

Följ Magdalena och Pernilla här:

Sverige

Magdalena och Pernilla

Magdalena och Pernilla driver Travelsis.se och bor i södra Skåne. Båda är socionomer, vars största fritidsintresse är resor med familjen, men tycker också om att göra saker och att resa med vänner och föräldrar. Det de gör som förgyller deras liv vill de gärna dela med sig av för att inspirera andra.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev