Meny Stäng

After shop, spartips för flygresor och CAMP Sparkling är här

Vi befinner oss just nu i Österrike, och det kommer vi snart berätta mer om. Under tiden bjuder vi på resenyheter från veckan. Denna gång har vi dessutom testat en bubblig nyhet från Frankrike.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Fler väljer att resa med Finnlines

Under 2022 ökade antalet passagerare på Finnlines färjor igen efter två år av minskat resande under pandemin. Sammanlagt reste 648 000 passagerare på Finnlines tre färjerutter, vilket är en ökning med 13 procent jämfört med föregående år. Enligt en undersökning som Norstat genomfört på uppdrag av Finnlines, är hållbart resande viktigt för över hälften av färjepassagerarna. Finnlines prognosticerar att antalet passagerare kommer att öka ännu mer i år, då rederiet valt att fortsätta att investera i att öka hållbarheten.

Många svenskar hyrde bil 2022 – Hertz slog rekord

Det märks att svenskarna börjat resa igen efter pandemin, och detta återspeglas också hos Herz, Sveriges största hyrbilsföretag. Den totala omsättningen för Herz 2022 hamnar på cirka 1,3 miljarder kronor, vilket är Hertz Sveriges bästa år någonsin. En uppåtgående trend under de senaste åren har varit produkten Hertz Långtidshyra.

Gekås Ullared storsatsar på livemusik, stand up & after shop

Året börjar starkt för Gekås Ullared med en försäljningsökning på 30 procent under januaris första veckor. Nu presenterar man dessutom en fullspäckad evenemangskalender för våren. Först ut är stand up-konceptet Asgarv med komiker från Sveriges humorelit på Eventhallen. På Hotellet bjuds det på intima livespelningar och middag under vinjetten Ullared Live. Dessutom blir det klackarna i taket när Gekås Ullared arrangerar After Shop på Hotellet med dj, drinkar och disco.

Unika väderskydd ska byggas i Umeåregionen

Under vårterminen kommer 15 arkitekturstudenter från Arkitekthögskolan i Umeå designa unika väderskydd längs med Flottarstigen och Fiskestigen i Robertsfors kommun. Satsningen är ett samarbete mellan Arknat, Umeå universitet, Robertsfors kommun och Holmen Wood Products. Studenterna startar i januari och under vårvintern kokas alla idéer ner till 3 unika förslag. I maj är det dags att färdigställa väderskydden.

Foton: Amanda Sveed, Visit Umeå

Flygpriserna ökar – här är Momondos spartips

Enligt nya siffror från hotell- och resesöksajten momondo.se kan vissa populära resedestinationer nå extrema pristoppar sommaren 2023. Priserna på långdistansresor har ökat med cirka 37 procent jämfört med 2022. Dessutom ökar priserna på flygresor till populära destinationer för strandsemester, såsom Spanien. Här hittar du momondos tips:

  • Momondos spartips för långdistansresor: Sikta in dig på USA, eftersom flygresor till USA är relativt stabila i pris.
  • Momondos spartips för strandsemester: Resor till Turkiet, med flyg till Istanbul, ger fortsatt bra värde för pengarna.
  • Momondos tips för billigare (lyx)hotellvistelser: Lyxiga hotellvistelser kan hittas för lägre pris än 2022, till exempel i Tokyo, Dubai, Miami, Malaga och Korfu.

CAMP Sparkling har lanserats – vi har testat!

Nu lanseras CAMP Sparkling, ett friskt mousserande vin från Frankrike som presenteras i en klimatsmart aluminiumburk, bestående av återvunnet material som pantas i närmaste butik. Vinet är producerat av franska Maison Idiart och burkens bild (med en röd bil och bouleklot) ger både franska och somrigt enkla vibbar.

Vi har testat, och vad tyckte vi då? CAMP Sparkling är en frisk och bubblig dryck med både syrlighet och en tydlig smak av söta päron. Gott, trevligt och lättdrucket! Produkten är en nyhet på Systembolagets hyllor, där du hittar den för 33 kronor.

Veckans reflektion

Att flygresorna har blivit dyrare har vi också blivit varse, och det vi lärt oss är att det nu gäller att boka i så god tid som möjligt, eftersom det blir mer och mer ont om prisvärda biljetter ju närmare avgång man kommer.

Missade du förra resenyheterna? Läs Kanarieöarna, flodkryssningar och where to eat in Halland

Prenumerera på vårt nyhetsbrev