Meny Stäng

Hälsning från härliga Österrike – äntligen här!

Äntligen är vi framme i Österrike! Resan tog betydligt längre tid än tänkt, men vad gör väl det när man väl är framme? Nu är vi i härliga Österrike, där vi ska spendera några dagar.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Ändrad flygtid … och häng i loungen

Vi gick upp supertidigt i ottan (som så ofta när man ska flyga) och gav oss av till Arlanda. Där upptäckte vi snabbt att vårt flyg fått ändrad avgångstid, från 8:50 till 13:30 …

Troligen hade flygbolaget skickat ut information om detta på något sätt, men det hade inte nått oss. Faktum är att det har gått lite troll i den här flygresan. Vi skulle ha rest redan för ett år sedan, men då fick vi covid-19 och fick skjuta upp resan ett år. Och ja, nu vet vi inte riktigt vad som hänt …

Det tråkigaste med att inte komma iväg som tänkt var att vi missade en guidad tur i Bregenz, som vi sett fram emot. Men vad gör man på en flygplats när man har en halv dag att slå ihjäl? Jo, man bokar in sig på loungen …

Peter är trött … men har har en ny frisyr? Ja, vi berättar snart mer …!

Vi betalade cirka 350 kronor per person för SAS lounge på Arlanda. Eftersom det gällde så många timmar tyckte vi att det var värt det. Det blev både frukost och lunch i loungen. Dessutom är det lugnt och bekvämt och det finns eluttag i stort sett överallt.

Frukost i loungen … i nya frisyren
Och så lunch i samma lounge …

Flyg till Zürich

Till slut var det äntligen dags att ge oss av. Vi skulle ju till Österrike, men i det här fallet ligger Zürich, som ju tillhör Schweiz, bra till för att fortsätta vidare. På flyget passade jag (Helena) på att läsa en nyinköpt spänningsroman som utspelar sig i de schweiziska alperna. Passande, eller hur?

I Zürich fick vi pausa ett litet tag i väntan på passande tåg.

Här blev det varsin öl och lite snacks i form av bröd och oliver.

Tågresa från Zürich till Bregenz

Från Zürich i Schweiz tog vi sedan tåg till Bregenz i Österrike, vilket var en enkel och bekväm tågresa på en timme och 15 minuter. Därefter var vi äntligen framme i Österrike, där en representant för den lokala turistbyrån, som vi samarbetar med, mötte oss och körde oss till hotellet där vi ska bo.

Äntligen framme i Österrike

Vi gillar verkligen Österrike, och därför känns det härligt av vara här igen. Hotellet, Hotel Rösle Au i Bregenzerwald i Vorarlberg, bjuder verkligen också på den där härliga avslappnade alpkänslan som man vill ha.

Vi har hunnit installera oss på det mysiga rummet och äta en riktigt god middag i restaurangen.

WIFI.se
En mycket god potatissoppa till förrätt

Utöver hotellet har vi dock inte hunnit se något alls ännu, eftersom vi kom så sent att det var mörkt. Idag ska vi se oss om betydligt mer, och snart kommer vi också berätta mer om våra upplevelser! Du kan också följa resan på Instagram, på @freedomtravelnews.

Till huvudrätt valde Helena en vegetarisk variant av rätten ”gröstl”, med camembert

Har du varit i Österrike? Var har du varit? Hur var din upplevelse?

Alla våra bästa tips om Österrike. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev