Meny Stäng

Vi ska åka skidor i Alperna – för första gången

Inlägget presenteras i samarbete med Lion Alpin

Vi ska åka skidor i Alperna! Wehooo! Detta blir något helt nytt för oss, och det ska bli sååå spännande. Vi har åkt skidor förut, men det är längesen, och aldrig i Alperna. I januari är det dags, och då bär det av till Österrike.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Inte första gången på skidor

Vi har åkt skidor förut. Jag (Helena) lärde mig att åka skidor när jag var i 4-årsåldern, och jag åkte en vecka varje år under uppväxten. Tillsammans med familjen åkte jag i svenska fjällen och även en gång i Trysil i Norge och en gång i Harz i Tyskland.

Jag tyckte att det var väldigt kul, men när jag blev äldre tog andra intressen över. Peter åkte en del i backar runt Stockholm när han var yngre, men nästan bara trickskidor (korta skidor).

Vi har åkt skidor tillsammans en gång också! Vintern 2008 åkte vi till Sälen tillsammans med alla på Peters och hans brors företag, och deras familjer. Jättekul! Och bra med lite repetition förstås. Med sedan dess har vi inte stått på några skidor …

Peter vilar sig (?) i backen och yngste sonen Billie ser på
Peter vilar sig (?) i backen under skidresan 2008 och yngste sonen Billie ser på

Att åka skidor i Alperna

Nu ska vi för första gången åka skidor i Alperna, och det blir i Österrike. Vi förstår ju att det kommer bli annorlunda mot de svenska fjällen och vi ser fram emot långa backar, vacker utsikt och ett förhoppningsvis härligt klimat.

Personligen är jag samtidigt lite orolig för liftarna. Jag är van vid knappliftar och ankarliftar, men jag inser ju att det snarare är kabinliftar som gäller. Det känns liiite läskigt när man är höjdrädd, men det får gå!

Funderar du också på en skidsemester i år? Varför inte göra som vi? Åk på vinterresa till Alperna och få en riktig vinterupplevelse! Och, du som varit i Alperna på skidsemester – ge oss gärna alla dina bästa tips! Vad ska vi packa? Vad ska vi tänka på?

Kanske kommer Peter ha den här minen?
Kanske kommer Peter ha den här minen?
Alla våra bästa tips om Österrike. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev