Meny Stäng

Bo och äta i Zagreb – tips om restauranger

Annons

Äta i Zagreb? Det görs gärna i folkvimlet på promenadstråket Tkalciceva i centrala stan. Upptäck allt från kaffebarer till vegetarisk mat i Kroatiens huvudstad. Kroaterna älskar kaffe, och promenadstråken är charmiga med många restauranger och barer. Här kommer våra bästa tips på var du ska bo och äta i Zagreb!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Nu har vi besökt Kroatiens huvudstad två gånger. Den första gången blev vi positivt överraskade av en oväntat charmig och mysig huvudstad. Den här gången fick vi de första minnena bekräftade. Det här är en otroligt charmig och mysig stad.

Centralt hotell och modern camping

Bo centralt kan du göra på Hotel Dubrovnik. Det här 4-stjärniga hotellet känns fräscht och modernt och ligger mitt i händelsernas centrum. Vårt rum var utmärkt och sängarna var bekväma. När det är dags för middag har man nära till massor av bra restauranger, vilket är tur eftersom man bör undvika hotellrestaurangen (läs mer nedan).

Med husbil kan du med fördel ta in på Camp Zagreb, som vi skrivit om förut. En riktigt modern och fin camping en liten bit utanför stan.

Hotell Dubrovnik
Vårt rum på Hotel Dubrovnik i Zagreb
Zagreb camping
Camp Zagreb ligger strax utanför stan

Äta i Zagreb – två bra restauranger och en varning

Riktigt god mat kan du få på restaurang Agava, som vi besökte vid vårt förra besök i Zagreb. Den gången åt vi carpaccio på svärdfisk till förrätt och en perfekt tillagad tonfisk till huvudrätt. Restaurangen ligger på den mysiga Tkalčić-gatan, så man sitta och titta ut över folkvimlet medan man äter.

Perfekt tillagad tonfisk på restaurang Agava
Perfekt tillagad tonfisk på restaurang Agava

Traditionell kroatisk mat kan du prova på restaurang Vinodol. Här testade vi Zagreb-štrukli (en ugnsbakad specialitet på deg och färskost) till förrätt och kalv lagad under peka (ett slags långkok som görs i en gryta vid en eldplats) till huvudrätt. Gott och väldigt mättande! Dessutom bra service, men ett litet minus för att vi fick klara oss utan WiFi.

Peka - äta i Zagreb
Kalvköttet på restaurang Vinodol var riktigt mört och gott

Urtrist grillmat kan du slippa genom att undvika American Steak House and Grill, som ligger med gemensam ingång till Hotel Dubrovnik. Före maten fick vi några torra brödskivor utan olja, till förrätt en vattnig soppa med små fläskbitar och till huvudrätt en trött utbankad kycklingbit med grillade grönsaker (eftersom vi lyckades byta ut pommes fritsen). Inga kryddor, ingen sås och ingen kärlek. Alls. Vi besparar er bilder.

Vill du ha fler tips på var du kan äta i Zagreb? Läs gärna Christian Mudas tips på sex av Zagrebs bästa restauranger på Matochresebloggen.

Gågata med restauranger i Zagreb
Kroatien
Alla våra bästa tips om Kroatien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev