Meny Stäng

Skidor i Österrike 2020/2021? – inspo från Salzburgerland

Annons

Kan man åka skidor i Österrike vintern 2020/2021? Vi var på ett event i torsdags med information och inspiration från regionen Salzburgerland i Österrike. Vi berättar vad vi fick veta – och visar bilder på en massa smaskiga österrikiska godsaker!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Event med info och inspo från Salzburgerland

Vi var alltså inbjudna till ett event i Stockholm, där regionen Salzburgerland berättade om vintersäsongen 2020/2021. På fotot ser du företrädare för olika skiddestinationer i regionen samt den svenska bloggaren Brinken bakar, som var på plats för att visa upp österrikiska bakverk och låta oss delta i en Mozartkule-workshop.

Info från Salzburgerland

Skidor i Österrike 2020/2021 – vad gäller angående covid-19?

Vi har fått information om vad som gäller kring covid-19 i Salzburgerland vintern 2020/2021. Man välkomnar nu svenska gäster (ingen karantän och inget krav på negativt corona-test) och man har också vidtagit många åtgärder för att minska smittspridning med t.ex. avstånd i liftköer, handsprit, desinfektion av liftar och annorlunda kvällsaktiviteter. För närvarande gäller också krav på munskydd inomhus i t.ex. hotellobbyer, butiker, restauranger (förutom vid bordet) och i kollektivtrafik.

Skidor i Österrike

Eftersom situationen kan ändras snabbt erbjuder många hotell och verksamheter generösa avbokningsregler, så att man kan avboka nära inpå utan orsak och utan kostnad. Observera dock att olika regler gäller på olika ställen, så kolla noga innan du bokar!

Åka skidor i Österrike 2020 - 2021

Intressanta destinationer i Salzburgerland

De destinationer som vi fick höra om i Salzburgerland var:

  • Obertauern – med 26 liftar och häftig skidåkning
  • Salzburger Saalachtal – familjevänlig skidort
  • Zell am See-Kaprun – vackert vid glaciären Kitzsteinhorn
  • Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn – skidorten med det långa namnet, som knyter ihop tre byar
  • St Johann – familjevänlig skidort
  • Wagrain-Kleinarl – familjevänlig skidort
Salzburger Saalachtal
Salzburger Saalachtal, Ski fahren Almenwelt Lofer 23 © Salzburger Saalachtal Tourismus

Till Salzburgerland med bil, flyg … eller tåg

Du kan naturligtvis ta dig till Salzburgerland med bilen, eller så kan du flyga till Salzburg. Ytterligare ett alternativ, som presenterades på eventet, är att ta sig till skiddestinationerna med Snälltåget. En nyhet i år är nämligen att man kan åka direkt med Snälltåget till Österrike. Tågen går från Malmö för boende vecka 6-9 samt direkt från Stockholm för boende vecka 9. Man bokar en hel kupé för upp till 6 personer.

Skidor i Österrike

Österrikiska bakverk

Under eventet bjöds vi på tre österrikiska bakverk: apfelstrudel, sachertårta och ytterligare ett bakverk som vi inte minns namnet på. Allt hade bakats av den svenska bakbloggerskan Brinken bakar. Till detta bjöds först glühwein och därefter en vit varm dryck som var fruktig. Behöver vi säga att det var supergott? Österrike är inte bara skidåkning utan också god mat och dryck!

Skidor i Österrike och österrikiska specialiteter

Workshop – att göra vita “Snömozartkulor” á la Österrike

Det var inte nog med att vi fick smaka österrikiska bakverk. Vi fick också prova själva! Vad vi skulle göra? Mozartkulor i vit snötappning á la Salzburg. Vi utrustades först med varsin bricka med marsipan, nougat och plasthandskar.

Göra Mozartkulor

Man skulle rulla ihop bollar, som sedan skulle doppas i vit choklad, och slutligen rullas i cocos. Peter och Maria, journalist från Sveriges Turistjournalister, gick “all in” på uppgiften.

Mozartkulor workshop

Hur vi lyckades? Nej, men så pjåkigt blev det väl inte! Eftersom vi redan var nöjda med sötsaker packade vi ner de små “snöbollarna” i påsar och tog med hem. Inget fel på den doggybaggen!

Snövita Mozartkulor
Snövita Mozartkulor i påse

Har du åkt skidor i Österrike någon gång? Var har du varit då och hur var din upplevelse?

Alla våra bästa tips om Österrike. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev