Meny Stäng

Skidåkning i Alpbachtal i Österrike

Vi befinner oss, som du kanske vet, på skidresa och igår tog vi oss till de större liftsystemen här i Alpbachtal i Österrike. Efter gårdagens mjukstart vågade vi oss direkt upp till toppen och även Beata, som aldrig åkt skidor förut, hängde på. Utsikten där uppe var förstås fantastisk! Och hur gick det då? Vi bjuder på ett inlägg med många bilder från vår tur från toppen och ner till dalen.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Fantastisk utsikt från toppen

Vi tog en kabinlift upp till toppen och Beata, som bara haft en dag på sig att öva i familjebacken, konstaterade att “nu finns det ingen återvändo”. Nej, ner måste man ju ta sig på något sätt! Men vi började med att njuta av den fantastiska utsikten. Trots att det var lite molnigt är det ju en svindlande och helt magisk känsla att befinna sig på en alptopp, 2000 meter över havet.

Alpbachtal i Österrike
Uppe på toppen i Alpbachtal i Österrike
Alpbachtal i Österrike
Peter, Beata och Lennart – beredda inför nedfart!
Alpbachtal i Österike
En familj i färggranna kläder har hamnat i häftigt gräl på toppen …

Långsam färd neråt

I Alpbachtal i Österrike finns ett stort skidområde med massor av olika pister och liftar. Nedfarterna är blå, röda eller svarta och det finns också specifika pister för de som vill åka snowboard eller “leka” bland pucklar och speciella banor.

Vi såg till att välja blå och röda nerfarter och tog det långsamt, framför allt för Beatas skull. Men ärligt talat så var det ganska skönt att bara glida ner i maklig takt och njuta av utsikten. Dessutom gjorde vi ett stopp på en av alla barer/restauranger som finns i backen för att vila benen och njuta av en öl.

Hornboden
Den första baren/restaurangen körde vi förbi – även om vi har hört att de har bra mat här!
Skidor
På nästa ställe kändes det lagom att vila fötterna
Hjälm med öron i Alpbachtal i Österrike
Jag säger hela tiden till Peter att jag vill ha en sån här hjälm med öron, men han säger hela tiden “nej” av någon anledning …

Skidåkning i Alpbachtal i Österrike

Det är klart att vi är lite ringrostiga när det gäller skidåkningen, men det funkar. Till och med Beata klarade av att ta sig ner, även om hon fick ta långa svängar och många pauser (och drattade på ända ibland).

Jag gjorde min värsta vurpa i liftkön första dagen, och sedan en gång i går när jag skulle starta och råkade köra på min egen stav. Peter har också gjort några vurpor, och en lyckades jag faktiskt fånga på bild … Sammanfattningsvis kan vi konstatera: en riktigt härlig dag i med skidåkning i Alpbachtal i Österrike!

I skidbacken
Beata och Peter med sina korta trickskidor
Skidor i Österrike
Jag (Helena) på väg ner
Skidåkning i Alpbachtal i Österrike
Peter är också på väg ner
Ramla i backen
Men vänta … vad händer nu?

Restauranger i backen

När man blir trött i benen (och jag lovar, det blir man!) så kan man passa på att stanna vid någon av alla restauranger i backen. Här kan man passa på att värma sig med lite gluhwein, eller varför inte en öl och en tyrolsk soppa med knödel?

Tyrolsk soppa med knödel och vitkåssallad

Reith im Alpbachtal

Vi bor i en mysig liten skidort som heter Reith im Alpbachtal. Här pulsar man fram bland mysiga österrikiska trähus, medan man blickar upp mot de mäktiga alperna. Här kan man också passa på att prova lokala delikatesser, såsom ost, marmelad, “fruktsirup” och brännvin.

Mysig alpby

Boende i Alpbachtal i Österrike

Det finns gott om olika hotell att välja på. Vi bor på ett fint och mysigt hotell som heter Pirchner Hof i Reith im Alpbachtal. Det här hotellet känns lite som en avslappnad fjällstuga, samtidigt som det är lyxigt med spa, pool och fantastiskt goda måltider.

Pirchner Hof

Fakta om Alpbachtal i Österrike

 • Land: Österrike
 • Förbundsland: Tyrolen
 • Distrikt: Politischer Bezirk Kufstein
 • Invånare: Runt 2700 (2014)
 • Läge: Alpbachtal i Österrike ligger i den västra delen av landet, cirka 30 mil väster om Wien.

Bra att veta

 • Temperatur: I juli (varmaste månaden) är medeltemperaturen 14 °C och i januari (kallaste månaden) är medeltemperaturen -10 °C.
 • Språk: Tyska (många pratar också engelska)
 • Valuta: Euro
 • Prisläge: Något billigare än i Sverige

Resa till Alpbachtal i Österrike

 • Flyg: Det finns flera olika möjligheter att flyga till Alpbachtal i Österrike. Vi reste med Air Berlin, från Stockholm till Innsbruck, med mellanlandning i Berlin.
 • Från flygplatsen: Vi reste med bil från flygplatsen i Innsbruck till Reith im Alpbachtal, vilket tog cirka 45 minuter.
Alla våra bästa tips om Österrike. Klicka på bilden!

Delar av denna resa ingick i en pressresa. Texterna, bilderna och åsikterna är som vanligt våra egna.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev