Meny Stäng

Hotell Pirchner Hof – avkoppling i Österrike

Nu är vi hemma i Stockholm igen, i snöslasket, men vi drömmer oss fortfarande tillbaka till Österrike och hotell Pirchner Hof. Så nu tänkte vi att vi skulle berätta lite om hotellet vi bodde på, i Reith im Alpbachtal.  Ett riktigt mysigt hotell med fantastisk utsikt och riktigt, riktigt god mat.

Jordnära men ändå lyxigt

När man kommer in på hotell Pirchner Hof känns det lite som att komma in på ett svenskt fjällhotell. Det luktar trä, och känslan är rustik snarare än exklusiv. Men det är de små detaljerna som gör att man snart känner att detta är något alldeles extra.

Österrike, Alpachtal

Vårt rum såg kanske ordinärt ut på ytan, men det var varmt och ombonat och sängarna var grymt sköna. För att inte tala om täckena! Kvaliteten fanns överallt, även om den inte lyste på det där skrytsamma sättet som den kan göra på vissa ställen.

Och så fanns alla de här små sakerna som man blir glad över: en skål med frukt, en kanna vatten, många galgar, ännu fler eluttag, ett fräscht badrum, en skön dusch och … ett syetui! Om du vill se en bild på rummet kan du kika in på vårt första inlägg från Österrike.

hotell pirchnerhof
Många små detaljer som gör det lilla extra
Utsikt hotell Pirchnerhof
Icke att förglömma: balkongen och den grymma utsikten!

god mat på Pirchner Hof

Hotel Pirchner Hof är kanske det finaste hotellet i Reith, och därför inte det billigaste. Om man vill ha halvpension kan man få betala ca 2500 kr per dygn för två personer. Men då ingår å andra sidan en fantastisk frukost, en lunch- och eftermiddagsbuffé och en 4-rätters middag för båda. Samt fri tillgång till poolen.

Jag är ganska kräsen när det gäller hotellfrukost, men den här fick högsta betyg. Den var inte överdådigt stor, men allt höll riktigt bra kvalitet. Äggröran var krämig, äggen var perfekt kokta, ostarna hade levererats från den lokala ostproducenten, marmeladerna kom också från trakten och brödet … ojoj, det var nog det godaste brödet jag ätit någonsin på hotell!

Bröd
Österrikiskt bröd alltså … jag kommer längta!

Till middagen hade man alltid sitt “eget” bord. Först kunde man hämta soppa. Alltså, så grymt goda soppor! Efter vår resa till Österrike har jag cravings på svartrotssoppa, så nu måste jag lära mig att laga det! Efter soppan var det alltid dags för en liten förrätt (typ getostbollar eller melon med parmaskinka) och därefter kom höjdpunkten, huvudrätten.

Österrike, mat
Österrike, mat

Vilken mat! Vi åt forell, nötkött, gös och rosbiff. Allt var suveränt, så det går inte att bestämma vad som var godast. Och självklart avslutades varje måltid med en efterrätt … Har du bott på hotell i Österrike eller Alperna? Vilka är dina erfarenheter? Hur vill du att ett hotell ska vara?

Mört nötkött med potatis och broccoli
Mört nötkött med potatis, broccoli och svamp
Efterrätt
Självklart fick vi efterrätt varje dag!

Delar av denna resa ingick i en pressresa. Texterna, bilderna och åsikterna är som vanligt våra egna.