Meny Stäng

Hotell Pirchner Hof – Alpbachtal i Österrike

Nu är vi hemma i Stockholm igen, i snöslasket, men vi drömmer oss fortfarande tillbaka till Österrike och hotell Pirchner Hof. Så nu tänkte vi att vi skulle berätta lite om hotellet vi bodde på, i Reith im Alpbachtal.  Ett riktigt mysigt hotell med fantastisk utsikt och riktigt, riktigt god mat.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Jordnära men ändå lyxigt

När man kommer in på hotell Pirchner Hof känns det lite som att komma in på ett svenskt fjällhotell. Det luktar trä, och känslan är rustik snarare än exklusiv. Men det är de små detaljerna som gör att man snart känner att detta är något alldeles extra.

Österrike, Alpachtal
Hotell-Österrike

Vårt rum på hotell Pirchner Hof

Vårt rum såg kanske ordinärt ut på ytan, men det var varmt och ombonat och sängarna var grymt sköna. För att inte tala om täckena! Kvaliteten fanns överallt, även om den inte lyste på det där skrytsamma sättet som den kan göra på vissa ställen.

hotell Pirchner Hof
Peter på hotell Pirchner Hof

Och så fanns alla de här små sakerna som man blir glad över: en skål med frukt, en kanna vatten, många galgar, ännu fler eluttag, ett fräscht badrum, en skön dusch och … ett syetui!

hotell pirchner hof

En av de bästa sakerna med rummet var utsikten. Vi hade en fantastisk vy över bergen och snölandskapet. Dessutom kunde vi kika ut över hotellets lilla pool. Fint både på dagtid och på kvällen!

Utsikt hotell Pirchnerhof
Österrike Alperna

Halvpension på hotell Pirchner Hof

Hotel Pirchner Hof är kanske det finaste hotellet i Reith, och därför inte det billigaste. Om man vill ha (utvidgad!) halvpension kan man få betala ca 2500 kr per dygn för två personer. Men då ingår å andra sidan en fantastisk frukost, en lunch- och eftermiddagsbuffé och en 4-rätters middag för båda. Samt fri tillgång till poolen.

Jag är ganska kräsen när det gäller hotellfrukost, men den här fick högsta betyg. Den var inte överdådigt stor, men allt höll riktigt bra kvalitet. Äggröran var krämig, äggen var perfekt kokta, ostarna hade levererats från den lokala ostproducenten, marmeladerna kom också från trakten och brödet … ojoj, det var nog det godaste brödet jag ätit någonsin på hotell!

Om man befinner sig på hotellet på dagtid kan man äta från en buffé med soppa, bröd, pastasallad och bakelser. Det passade bland annat bra den dagen när anlände från flyget.

Bröd på hotell Pirchner Hof
Österrikiskt bröd alltså … jag kommer längta!

Middagar på hotell Pirchner Hof

Till middagen hade man alltid sitt ”eget” bord. Först kunde man hämta soppa. Alltså, så grymt goda soppor! Efter vår resa till Österrike har jag cravings på svartrotssoppa, så nu måste jag lära mig att laga det! Efter soppan var det alltid dags för en liten förrätt (typ getostbollar eller melon med parmaskinka) och därefter kom höjdpunkten, huvudrätten.

Österrike, mat på hotell Pirchner Hof
Österrike, mat

Vilken mat! Vi åt forell, nötkött, gös och rosbiff. Allt var suveränt, så det går inte att bestämma vad som var godast. Och självklart avslutades varje måltid med en efterrätt … Har du bott på hotell i Österrike eller Alperna? Vilka är dina erfarenheter? Hur vill du att ett hotell ska vara?

Mört nötkött med potatis och broccoli
Mört nötkött med potatis, broccoli och svamp
Efterrätt
Självklart fick vi efterrätt varje dag!

Se och göra i Reith im alpbachtal

Om man kommer till Reith am Alpbachtal på vintern, vilket vi gjorde, är det med största sannolikhet för att man vill åka skidor. Från hotell Pirchner Hof är det gångavstånd till det närmaste liftsystemet, och om man vill kan man ta buss för att nå ännu fler liftar och nedfarter.

WIFI.se

Om man istället kommer hit på sommarhalvåret kan man uppleva naturen genom att vandra eller cykla. Dessutom finns det flera restauranger och butiker med goda lokala råvaror. Läs gärna mer om Reith im Alpbachtal här_

Kabinliftar
Alla våra bästa tips om Österrike. Klicka på bilden!

Fakta om Hotel Pirchner Hof

  • Adress: Pirchner Hof, Neudorf 42, 6235 Reith im Alpbachtal
  • Rum: Det finns olika rum att välja på, såsom dubbelrum, svit eller familjerum. Alla rum är utrustade med badrum, hårtork, safetybox, radio, TV och telefon.
  • Incheckning och utcheckning: Rummet står klart från klockan 14:00 den dag man anländer. Man ska lämna rummet senast klockan 10:00 på avresedagen.
  • Husdjur: Hundar är välkomna (dock ej i restaurang eller spa) mot extra kostnad.
  • Service: Man kan rum med frukost eller halvpension. Det finns restaurang, spa och trädgård.
  • Sportaktiviteter: Skidåkning (utförsåkning och längdåkning), vandring, stavgång, cykling, träning i pool och annan träning
  • Spa: Bad, massage, behandlingar, skönhetsbehandlingar och produkter från Hildegard von Bingen
  • Mer info: Läs mer på hotellets webbsida

Delar av denna resa ingick i en pressresa. Texterna, bilderna och åsikterna är som vanligt våra egna.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev