Meny Stäng

Social ångest: Här är mitt liv del 11

Ok, nu kör vi! Ny logga om ”Happy Friday” för resten av året och jag kör på som vanligt. Idag handlar det om vad jag förstår är ett vanligt problem som finns runt omkring oss, och som min son Billie har brottats med sen ung. Social ångest innebär också att ett utförandeskap som man själv sätter sig i, kan leda till en riskgrupp för andra faror i samhället. Häng med!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Billie

Billie hade gått i sjuan i en månad när han blev felaktigt dömd för misshandel och han kom aldrig tillbaka. Jag tänkte att med nya krafter så ville jag försöka slussa in

Billie 14 år
Självklart ska han ha tårta när han fyller år

honom i åttan. Det fortsatte på samma sätt i hela åttan och nian. Jag lämnade honom på morgonen för han vägrade gå in i en skola själv, så en lärare mötte upp på parkeringen VARJE morgon.

Billie hade eget rum med egna uppgifter men han drog från skolan varannan dag. Tillbaka från jobbet och leta och jag höll på att bli tokig. Summa summarum så har han gått i skolan i sexan och resten av tiden pluggat med oss hemma men hur ska det räcka för att få arbete?

Resor

Vi har tagit med oss Billie med kompisar på resor och med husbilen för att ge honom erfarenhet och för att få egentid med honom. Efter nian valde han att bo hos mitt ex där han hade de flesta av sina vänner. Ett barn utan kontroll kan lätt hamna snett. Han hade fått ganska tunga piller från en läkare för han kunde inte sova p.g.a sin ångest. Det här tillsammans med fest i tonåren gick inte ihop.

Billie med kompisen Pontus i Venedig
Billie med kompisen Pontus i Venedig
Billie med kompis Alvari i Kroatien
Billie med kompis Alvari i Kroatien

Kaos

En kväll ringde polisen och sa att de hade plockat upp honom i en trappuppgång och helt väck. De misstänkte alkohol och piller. Polisen sa att han var aggressiv och ganska borta. De frågade om jag ville hämta honom eller att de kör Billie till St:Görans sjukhus och psyk. Jag sa att de skulle köra dit honom för det kom ett stopptecken och jag behövde hjälp.

Jag besökte honom dagen efter på psyk, instängd bakom låsta dörrar och jag kände inte igen min egen son och det var läskigt. Aggressiv och pupiller stora som tefat och han bad och skrek att jag skulle ta honom med mig därifrån. Inte en chans och jag gick därifrån med min son skrikandes och gråtandes bakom min rygg. Jag var helt matt och ställde mig och grät utanför sjukhuset. Hur kunde det bli så här?

Piller
Lugnande för någon med social ångest men inte med sprit

Kämpa på

Jag besökte honom igen på söndagen och då var min lugna son tillbaka igen och vi kunde sitta och prata i lugn och ro. Han sa att han stannar en natt till och sa att han är så ledsen för vad han hade ställt till med. Han undrade om jag kunde hämta honom på måndagen och köra till mamma, så vi hann prata lite på vägen. Självklart måste jag finnas där igen.

Flytta

Min yngre brorson (bästa vän med Billie) hade träffat en tjej som var äldre och de hade fått tag i en andrahands lägenhet i Högdalen söder om Stockholm. Billie flyttade dit han också. Tjejen arbetade som personlig assistent och tog med Billie ibland och till slut fick han jobb i vissa skift han också. Trygghet var ordet, för han skulle aldrig gå själv och söka arbete och prata med nya människor. Det här hände när vi var borta 2015 men vi hade kontakt flera gånger i veckan.

Familjen
Familjen samlad
Glad Billie
Familjen bowlar i Polen

Hotad till livet

Billie lånade 5000 kronor av helt fel personer som han inte kunde betala tillbaka. Killarna höjde skulden med 500 kronor varje dag så helt plötsligt var det 10 000 kronor och en deadline. De tog kontakt med mitt ex kille och sa att vi knäpper honom om två dagar om vi inte får våra pengar.

Paniken vällde upp och det knöt sig i hela kroppen, fy fan! De här killarna drar sig inte för något och de vet att föräldrarna betalar vid hot. Jag la upp 5000 och mitt ex kille la upp lika mycket. Man samtalar och håller kontakten, man är förbannad och ledsen och man vet inte vad man ska göra, men man ger aldrig upp.

WIFI.se

Social ångest

Hösten 2016 fick Billie chansen att få jobb inom vården. Han skulle vara den personen som satt bak med äldre och med vissa funktionsnedsättningar, och skulle ha skjuts till och från sjukhus och hem. Det kallas medåk och det krävdes 3 stycken utbildningsdagar. Den här tjejen gick med honom till alla tre för hon visste att han inte vågade själv. TACK!!!!!!!!!!!!!

Allt går till slut
Stolt till slut

En ny början

Idag har han arbete och ska få fast tjänst i vår 2017. Han älskar att prata med äldre människor för där kan han vara sig själv utan krav. Jag är bara väldigt väldigt glad att han har arbete och allt fungerar. Billie fyller 21 år på måndag och arbetar varje dag så det blir mitt bidrag till en ”glad fredag”.

Lycka
Lycka!

Missade du förra Happy Friday? Läs Här är mitt liv del 10

Prenumerera på vårt nyhetsbrev