Meny Stäng

Film nummer 5 – och resa till ön Palawan

Annons

Då var det dags för oss att visa film nummer 5 från Filippinerna! Det är också dags för våra två sista veckor i det här landet och vi har nu tagit oss vidare till ön Palawan. Detta blir ett äventyr i äventyret. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Film nummer 5 från Filippinerna

Här kommer film nummer 5 från vår resa i Filippinerna. Missa inte att spana in den!

Från Bohol till Cebu

Så, hur har vår resa fortsatt då? Du som följt oss vet att vi spenderat lång tid (2,5 månad) i Filippinerna. Efter att vi lämnade båten Dotche reste vi runt på ön Bohol, inklusive Panglao. Några höjdpunkter var bland annat Chokladkullarna och spökdjuren, samt boendet på Marina Point Bay Resort på Panglao.

Efter ett tag kändes det ändå som att vi var ”klara” med Bohol, så vi tog färja till Cebu, utan att ha planerat så mycket mer …

Peter på väg att gå ombord på färjan Tagbilaran (Bohol) – Cebu

Ön Mactan utanför Cebu

Eftersom det var påskhelg var det ganska svårt att hitta lediga hotellrum, och det blev ett rum på ett ”storstadshotell” på den tätbebyggda ön Mactan, där man hittar Lapu-Lapu City.

Ön Mactan är känd för att vara platsen där upptäcktsresanden Ferdinand Magellan dödades i strid år 1521, av den filippinske ledaren med just namnet Lapu-Lapu.

Den här ön är fylld av höghus och långt ifrån ett semesterparadis, och vi spenderade några dagar här för att jobba vid datorerna och fundera på vidare planer. Vi hade ju trots allt mer än två veckor kvar … så vad skulle vi hitta på? Under tiden blev det några besök på en japansk restaurang (på Newtown Blvd) som hann bli vår favorit.

Så gott med edamamebönor på den japanska restaurangen!

Vi promenerade också runt lite och spanade in området med splitternya höghus, blandat med trånga gränder med enkla bostäder och skjul. Badstränder finns också, även om de inte är de finaste i Filippinerna.

Vi måste visa en bild på en liten sari-sari (kvartersbutik) som vi såg. Den såg ut ungefär som de brukar, med galler för fönstren, produkter innanför gallret och en liten lucka. Skillnaden med denna var att den råkat hamna bakom ett högt staket med taggtråd. Vad göra? Jo, här hade de fixat en liten box som kan skickas upp och ned – med betalning och produkter. Det gäller att hitta lösningar!

Här får man skicka upp pengar i en liten låda – så skickas det man handlat strax ner i samma låda …

Påsk i Filippinerna

Den största andelen filippinier är katoliker, och eftersom vi tidigare sett påskprocessioner i Spanien var vi lite nyfikna på hur det kunde gå till här. På hotellet sa de att ”det är mest i kyrkan”, så vi förväntade oss inget … men så fick vi se en procession ändå. Den var visserligen långt ifrån så pampig som det vi sett i Spanien, men lång var den i alla fall …

Från Cebu till Palawan

Sedan var det då dags för oss att flyga till Palawan. Att flyga inrikes i Filippinerna kostar inte så farligt mycket. Vi minns inte riktigt vad vi betalade för biljetterna, men kanske 500 kronor per person. Flyget kändes modernt och bra på alla sätt, och det enda som överraskade var att det lyfte tio minuter innan utsatt tid …

WIFI.se

Flygresan varade bara en timme, så vi beställde ingenting att äta, men vi kikade lite i broschyren. En del av er har reagerat på att det är stora portioner ris i Filippinerna, och det var inget undantag när det kom till flygplansmaten …

Framme på Palawan

Nu är vi framme på ön Palawan, som ligger en bra bit väster om övriga delar av Filippinerna.

Det vi lagt märke till hittills är att landskapet är väldigt annorlunda mot vad vi sett hittills i Filippinerna. Bergen är högre och mycket mer dramatiska (samt ibland sagolikt vackra) och grönskan är väldigt tät.

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Att vi fick en hel del jobb gjort under våra dagar på Mactan, och att vi därefter gjorde slag i saken och reste till Palawan.

Din tur … vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

Vi kommer nu att utforska ön Palawan, och därefter har vi (försökt) boka en slags ”rundresa” som ska ta oss tillbaka till Cebu lagom tills vårt flyg går hem till Sverige. Det blir ett helt gäng öar och ett helt gäng färjor. Missa inte att följa detta!

Missade du förra Happy Friday? Läs Roligt möte, nya resplaner, påsk och film nummer 4

Prenumerera på vårt nyhetsbrev