Meny Stäng

Happy Friday: Här är mitt liv del 10

Annons

Ok, nu kör vi och det är Peter som styr. När vi köpte vår husbil för åtta år sedan  ritade jag 70 olika teckningar om hur jag ville att husbilen skulle se ut, och självklart ska den ha en egen design!

Det måste vara många lampor och tygerna var fula och plastmatta på golvet duger inte. Det måste in larm och en stor stereo och ytterligare en stereo när vi tittar på film och en 32 tumsskärm, haha. Kan man flyga till månen så kan man bygga om en husbil. Häng med!

Här börjar det

Vi hade bilen stående i Upplands Väsby på inhägnat område 3 mil från Sundbyberg. Där husbilen stod fanns ingen el men när vi köpte husbilen ingick ett elverk och vilken tur, eller ment to be.

Här spenderade vi många timmar för att bygga om hela husbilen. Husbilen hade fått larm från en firma och jag hade köpt en 15 tums bas och ett slutsteg på 400 watt. Ett Bose system sattes in för data och tv.

Miljoner kablar
Det ska gå
Inga stolar
Ut med stolarna till omklädnad

Födelse

Jag skruvade upp alla luckor som finns för att få in alla kablar och alla ledljus. stolarna åkte ut för omklädnad och jag separerade luckorna bak för att få ett teknikrum och en garderob. Matta skulle självklart in på golvet. Nya coola fälgar åkte också med. Nu var det dags för plastkonvertering och min design. Bilen ska väl heta något också och att åka och bo varsom helst är väl en frihet. Nu föddes FREEDOM.

Bygga om husbilen
Tungan rätt i munnen
Tygerna i husbilen
Alla färger ska stämma

Det sista

Plastkonverteringen utfördes av samma firma som plastar polisbilar, taxi, ambulanser m.m. Firman hade massor att göra så de tog vår FREEDOM på kvällar. Det här passade mig utmärkt under en månad och jag var där säkert 15 gånger, och lade i silicon så det stämde överens i färger. Jag skruvade även tillbaka saker som vi hade tagit bort för att komma åt att utföra jobbet. Nu blev husbilen som vi ville ha den

FREEDOM växer fram
FREEDOM växer fram

Freedom

Våren 2009 före vi gjorde vår första stora husbilsresa till Italien sa Helena att hon vill dokumentera allt vi gör och starta en blogg. Helena ville också ha en egen domän för allt ska styras via oss och ingen annan. Vi kan inte bara skriva om husbilar och camping för det är alldeles för smalt. Vi älskar att resa på många olika sätt så FREEDOM reser, nja. FREEDOMtravel! Där satt den.

Färdig husbil
Husbilen blev färdig till slut

Det går framåt

Det fanns knappt några resebloggar 2009 så det var svårt att få hjälp med kodningar, teman, support. Sakta kom det igång och vi skålade när vi hade tio följare och vi tyckte det var väldigt roligt. I augusti i år nådde vi 19 800 unika läsare/mån och 60 000 sidvisningar och det är helt fantastiskt.

Fest i Norge
White party i Norge med 40 000 personer till
Mot Italien
Starten från Sverige mot Italien

Ödesgudinnan ler

Tänk vad den här husbilen FREEDOM har fört oss till i dag, och vilka enorma upplevelser vi har haft med den. Flera konserter, mässor, Italien 2 vändor, Sverige runt, Europa runt och till alla vänner, som vi kan sova i husbilen istället för att åka hem på kvällen. Alla resor som vi gör idag tack vare den här husbilen och alla nya vänner som vi har här på bloggen. Nu pratar vi BRA köp!

Jag tackar livet
Ödesgudinnan ler och jag tackar på mitt sätt

Nya planer

Imorgon på nyårsafton talar vi om lite nyheter om vad som händer på bloggen 2017. Nästa fredag blir det ingen fortsättning för då är vi i alperna. Vi kommer att fira nyåret på Wallmans i Stockholm och jag hoppas på fina bilder och helst någon film med nya 360 kameran. Nu vill jag höra era planer för nyåret? Vi hörs imorgon.

Missade du förra Happy Friday? Läs Här är mitt liv del 9

Vill du få vårt nyhetsbrev?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev