Meny Stäng

Himmelskt god tapas på Aqui Tapas & Bar

Alltså, hur gott och trevligt kan det vara att gå ut och äta en kväll? I lördags hängde vi med Peters äldste son Robin och hans fru Alexandra, samt Robins mamma, syster och systers pojkvän, på tapasrestaurang i Stockholm. Det blev en kväll med himmelskt god tapas, mango daquiri, jonglering med flaskor och förstås mycket prat och skratt.

En trevlig kväll

Vi hade ingen speciell anledning att träffas och fira, men i lördags tyckte Robin att familjen skulle ses och gå ut och äta. Vi började med lite mingel hemma hos Robin och Alexandra, promenerade till Scandic Haymarket för en drink, och fortsatte sedan till Aqui Tapas & Bar på Kammakargatan. Alexandra hade varit där förut och pratade sig varm om både maten och om deras Mango daiquiri. Vi ville förstås också prova!

Tapas
Peter (med bloggkameran i högsta hugg), Robins lillasyster Felicia, Felicias pojkvän David, Robins mamma Jeanette, Robin och Helena (och bakom kameran står Alexandra)
Mango daquiri på Aqui
Mango daquiri på Aqui

Himmelska tapas

På Aqui finns en lång meny med olika tapasrätter, och det kan vara lagom att beställa ungefär tre per person. Eftersom vi var ett lite större sällskap kunde vi istället beställa in deras färdiga avsmakningsmeny, för 300 kr/person. 

När det var dags för personalen att bära in maten bad de oss flytta alla personliga prylar från bordet och flytta glasen längst ut mot hörnet vid varje plats. Och snart förstod vi varför: det var mycket mat som skulle dukas upp!

God tapas
Bordet fullt med god tapas: vetetortilla med ost och grönsaker, jalapeños, friterad potatis och marinerade kycklingvingar

Allt var ruskigt gott, men om vi ska välja ut några favoriter får det nog bli de baconlindade dadlarna och den gratinerade getosten på toast med honung. Mmmm! Men det var ju inte heller något fel på den grillade halloumiosten, de marinerade kycklingvingarna, de grillade lammracksen eller de vitlöksfrästa räkorna.

Och så hade vi ju vetetortillan med ost och grönsaker, den friterade potatisen och tallriken med spanska charkuterier, oliver och manchego-ost. För att bara nämna några exempel …

Getost på toast med honung
Getost på toast med honung
God tapas med räkor
Grillad halloumi, vitlöksfrästa räkor, marinerad kyckling, baconlindade dadlar och vetetortillas med ost och grönsaker

Skön stämning

Det bästa på Aqui var nog ändå den sköna, avslappnade och nästan familjära stämningen. Personalen var glad och pratsam och kollade hela tiden om det var något vi önskade. Om man sitter så man ser baren (vilket jag gjorde) kan man dessutom få underhållning i form av … jonglering med flaskor!

Vi kan absolut rekommendera ett besök här, men tänk på att boka bord i god tid. Trots att vi bokade i förväg fick vi inte ett bord förrän vid 21:00 på kvällen. Gillar du tapas? Har du något favorit-tapasställe?

Restaurang Aqui
aqui stockholm
aqui tapas

Prenumerera på vårt nyhetsbrev