Meny Stäng

Åka på skidresa i Österrike – så gör du!

Hur gör man när man vill åka på skidresa i Österrike, och vad kostar det? Vi är väl inte experter på området direkt, eftersom vi bara åkt skidor i Alperna en enda gång, men vi har det i alla fall färskt i minnet. Vi passar alltså på att dela med oss av våra erfarenheter som kommer här.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Att åka på skidresa i Österrike

Det finns flera olika flygbolag och flera möjliga resvägar till de österrikiska alperna. Vi åkte med Air Berlin och flög Stockholm – Berlin – Innsbruck. Flygpriser varierar förstås, men när vi bokade låg biljettpriset på ca 5500 kr för två.

Båda rutterna tog en dryg timme och vi hade ungefär 45 minuter på oss att byta i Berlin. En helt ok resa! Från Innsbrucks flygplats kan man sedan ta sig vidare med taxi, hyrbil, tåg eller andra sorters transfer, beroende på vart man ska. Till Alpbachtal, där vi var, tog det 45 min med bil.

Air Berlin på Innsbrucks flygplats
Air Berlin på Innsbrucks flygplats
Österrike

Boende

Man kan förstås bo på olika sätt under en skidresa i Österrike. Vi bodde på Hotell Pirchner Hof i Reith im Alpbachtal, som var ett väldigt fint hotell (2500 kr dygnet för två inklusive frukost, eftermiddagsbuffé och middag). Man kan också bo på enklare hotell eller hyra lägenhet. Ytterligare ett alternativ är att ta med sig husbilen och bo på camping – campingarna är öppna sommar som vinter!

Pirchner Hof - boende under en skidresa i Österrike

Liftkort och skidhyra

Om man vill åka skidor är det förstås nödvändigt med ett liftkort. Priset för 3 dagar för en vuxen låg den här vintern på 1650 kr. Skidutrustning kan man eventuellt ta med sig själv, men annars kan man hyra. Priset för två personer i tre dagar (pjäxor, skidor, stavar och hjälm) låg på 1550 kr.

Hyra skidor
Peter får hjälp att prova ut rätt storlek på pjäxor

För barn (och i många fall också för vuxna) finns det möjlighet att gå i skidskola, eller boka en privat skidlärare. Detta gjorde vi aldrig, så vi kollade inte priserna. Nu är vi lite nyfikna – du som åkt på skidsemester i de svenska fjällen, hur är priserna i jämförelse?

Åka på skidresa i Österrike
Skidutrustning kan behövas till stora och små

Välja rätt skidort inför din skidresa i Österrike

Det finns massor av olika dalar och skidorter i Österrike. Vi åkte till Alpbachtal och bodde i byn Reith im Alpbachtal – en lugn och mysig alpby med fin skidåkning och god mat.

Skidresa i Österrike

Vill du kanske hitta inspiration om fler skidorter i Österrike? Vi har samlat tips på 8 bra skidorter som alla passar för lite olika målgrupper – för barnfamiljen, naturälskaren eller kanske festprissen. Har du kanske också tips på den perfekta orten för en skidresa i Österrike? Berätta gärna!

Skidresa i Österrike
Alla våra bästa tips om Österrike. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev