Meny Stäng

Åka på skidresa i Österrike – så gör du!

Hur gör man när man vill åka på skidresa i Österrike, och vad kostar det? Vi är väl inte experter på området direkt, eftersom vi bara åkt skidor i Alperna en enda gång, men vi har det i alla fall färskt i minnet. Vi passar alltså på att dela med oss av våra erfarenheter som kommer här.

Att resa på skidresa i Österrike

Det är möjligt att det finns flera olika flygbolag och flera möjliga resvägar. Vi åkte med Air Berlin och flög Stockholm – Berlin – Innsbruck. Flygpriser varierar förstås, men när vi bokade låg biljettpriset på ca 5500 kr för två.

Båda rutterna tog en dryg timme och vi hade ungefär 45 minuter på oss att byta i Berlin. En helt ok resa! Från Innsbrucks flygplats kan man sedan ta sig vidare med taxi, hyrbil, tåg eller andra sorters transfer, beroende på vart man ska. Till Alpbachtal, där vi var, tog det 45 min med bil.

Air Berlin på Innsbrucks flygplats

Air Berlin på Innsbrucks flygplats

Alperna sedda genom molnen, från flyget

Alperna sedda genom molnen, från flyget

Boende

Man kan förstås bo på olika sätt. Vi bodde på Hotell Pirchner Hof i Reith im Alpbachtal, som var ett väldigt fint hotell (2500 kr dygnet för två inklusive frukost, eftermiddagsbuffé och middag). Man kan också bo på enklare hotell eller hyra lägenhet. Ytterligare ett alternativ är att ta med sig husbilen och bo på camping – campingarna är öppna sommar som vinter!

Skidresa i Österrike

Utanför hotellet i Reith im Alpbachtal

Liftkort och skidhyra

Om man vill åka skidor är det förstås nödvändigt med ett liftkort. Priset för 3 dagar för en vuxen låg den här vintern på 165o kr. Skidutrustning kan man eventuellt ta med sig själv, men annars kan man hyra. Priset för två personer i tre dagar (pjäxor, skidor, stavar och hjälm) låg på 1550 kr. Nu är vi lite nyfikna – du som åkt på skidsemester i de svenska fjällen, hur är priserna i jämförelse?

Skidutrustning

Skidutrustning kan behövas till stora och små

Delar av denna resa ingick i en pressresa. Texterna, bilderna och åsikterna är som vanligt våra egna.