Meny Stäng

Skidsemester i Österrike – snöyra, gluhwein och knödel

Igår när vi vaknade upp på hotellet under vår skidsemester i Österrike var det till … ännu mera snö! Det hade snöat hela natten, och det fortsatte att snöa större delen av dagen. Husen här i Reith i Alpbachtal låg inbäddade i ett tjockt vitt täcke och överallt började människor skotta för att komma åt bilar och uppfarter. Det var bara till att pälsa på sig och ge sig ut i vinterlandskapet!

Skidsemester i österrike – med Massor av snö

Det är tydligen ofta sol här i Alpbachtal, och första dagen hade vi också väldigt soligt. Därefter har vi haft lite mer moln, men igår var det istället vackert med all den nya snön som fallit.

Snö i Österrike

Ett av husen här i Reith i Österrike i går morse

Skidåkning i mjuk snö

Eftersom det snöat så mycket låg det mer snö i backarna igår. Det är skönt att åka i den mjuka snön, men också en aning svårare när snön ibland ligger i tjocka högar. Mest fascinerande var att det blev så otroligt tyst. Det var inte speciellt mycket folk i backarna heller, så man fick verkligen den där känslan av att vara ute i den mäktiga och svindlande naturen.

Skidsemester i Österrike

Peter svischar nerför

Skidsemester i Österrike

Peter har kameran i högsta hugg när jag bromsar in …

Stighudar

Vi tar ju liften upp och åker utför – men vissa andra väljer att gå upp (!) innan de åker utför

Peter både filmar och fotar med 360-kameran från Nikon, och har emellanåt haft den fäst på hjälmen när han åker utför. Vi har inte lyckats ladda upp filmerna här från hotellet, men det kommer när vi kommer hem! Så länge har vi laddat upp några 360-foton på vår Facebook-sida.

Snöyra

Paus i backen för att fixa hjälmen och 360-kameran

Nikon 360

Peter med Nikon 360-kameran

Knödel, gluhwein och rökiga barer

Det är ju kul att vara utomlands, just eftersom det inte är exakt som hemma. Peter, jag och Lennart tog en gulaschsoppa till lunch, men Beata vågade sig på något mer lokalt: tyrolsk soppa med knödel och vitkålssallad.

Tyrolsk soppa med knödel och vitkåssallad

Tyrolsk soppa med knödel och vitkålssallad

När vi var klara med dagens skidåkning gick vi förbi ett ställe som sålde färska vaniljmunkar. Lennart och Beata provade vitt vin med soda, och Peter och jag fick till slut en gluhwein. Trevligt med såna här ställen där man kan stanna utomhus på gatan!

Gluhwein

Beata, Lennart och Peter vid munk- och gluhweinståndet under vår skidsemester i Österrike

Sedan har ju herrarna upptäckt att man får röka inomhus på barerna i det här landet (och i tobaksbutikerna!). Beata och jag var kanske inte lika exalterade, men Peter och Lennart skulle absolut in och röka “bara för att man får”. Jaja vad gör man inte för att männen ska bli glada och lyckliga?

Röka på baren

En whiskey och en cigarett inne på baren – nu är herrarna lyckliga

Delar av denna resa ingick i en pressresa. Texterna, bilderna och åsikterna är som vanligt våra egna.