Meny Stäng

Skidsemester i Österrike – snöyra, gluhwein och knödel

Igår när vi vaknade upp på hotellet under vår skidsemester i Österrike var det till … ännu mera snö! Det hade snöat hela natten, och det fortsatte att snöa större delen av dagen. Husen här i Reith i Alpbachtal låg inbäddade i ett tjockt vitt täcke och överallt började människor skotta för att komma åt bilar och uppfarter. Det var bara till att pälsa på sig och ge sig ut i vinterlandskapet!

Skidsemester i Österrike – med massor av snö

Det är tydligen ofta sol här i Alpbachtal, och första dagen hade vi också väldigt soligt. Därefter har vi haft lite mer moln, men igår var det istället vackert med all den nya snön som fallit.

Snö i Österrike
Ett av husen här i Reith i Österrike i går morse

Skidåkning i mjuk snö

Eftersom det snöat så mycket låg det mer snö i backarna igår. Det är skönt att åka i den mjuka snön, men också en aning svårare när snön ibland ligger i tjocka högar. Mest fascinerande var att det blev så otroligt tyst. Det var inte speciellt mycket folk i backarna heller, så man fick verkligen den där känslan av att vara ute i den mäktiga och svindlande naturen.

Skidsemester i Österrike
Peter svischar nerför
Skidsemester i Österrike
Peter har kameran i högsta hugg när jag bromsar in …
Stighudar
Vi tar ju liften upp och åker utför – men vissa andra väljer att gå upp (!) innan de åker utför

Peter både filmar och fotar med 360-kameran från Nikon, och har emellanåt haft den fäst på hjälmen när han åker utför.

Snöyra
Paus i backen för att fixa hjälmen och 360-kameran
Nikon 360
Peter med Nikon 360-kameran

Knödel, gluhwein och rökiga barer

Det är ju kul att vara utomlands, just eftersom det inte är exakt som hemma. Peter, jag och Lennart tog en gulaschsoppa till lunch, men Beata vågade sig på något mer lokalt: tyrolsk soppa med knödel och vitkålssallad. Då känner man verkligen att man är på skidsemester i Österrike!

Tyrolsk soppa med knödel och vitkåssallad
Tyrolsk soppa med knödel och vitkålssallad

När vi var klara med dagens skidåkning gick vi förbi ett ställe som sålde färska vaniljmunkar. Lennart och Beata provade vitt vin med soda, och Peter och jag fick till slut en gluhwein. Trevligt med såna här ställen där man kan stanna utomhus på gatan!

Gluhwein
Beata, Lennart och Peter vid munk- och gluhweinståndet under vår skidsemester i Österrike

Sedan har ju herrarna upptäckt att man får röka inomhus på barerna i det här landet (och i tobaksbutikerna!). Beata och jag var kanske inte lika exalterade, men Peter och Lennart skulle absolut in och röka ”bara för att man får”. Jaja vad gör man inte för att männen ska bli glada och lyckliga?

Röka på baren
En whiskey och en cigarett inne på baren – nu är herrarna lyckliga

Mer om skidsemester i Österrike

Är du också sugen på en skidsemester i Österrike? Här har vi samlat lite information och mer läsning:

Skidsemester i Österrike
Österrike, Alpachtal

Delar av denna resa ingick i en pressresa. Texterna, bilderna och åsikterna är som vanligt våra egna.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev