Meny Stäng

Hästridning i Kappadokien – upplevelse i solnedgången

Hästridning i Kappadokien – en härlig upplevelse! Vi besökte Cemal Ranch och gjorde en två timmars ridtur i solnedgången. Det blev en helt fantastisk eftermiddag och kväll i Turkiet!

Hästridning i Kappadokien

Hästridning i Kappadokien är en härlig upplevelse, inte minst eftersom miljön och omgivningarna i det här området är helt fantastiska. Faktum är att namnet ”Kappadokien” betyder ”Landet med vackra hästar” på persiska.

Hästridning i Kappadokien

Cemal Ranch

Vi red på ett ställe som heter Cemal Ranch, som ligger i hjärtat av Kappadokien, bara några minuter från byn Ortahisar. Den här gården ligger med ett utmärkt läge för att uppleva vackra dalar, traditionella byar och speciella stenformationer, som är typiska för området.

Hästridning i Kappadokien

Vi blev väl mottagna, fick varsin häst och varsin hjälm. En ung pojke följde sedan med oss till fots under ridturen. Vi valde en 2-timmarstur som skedde under solnedgången. Andra alternativ är att välja turer som tar en timme eller fyra timmar.

Hästridning i Kappadokien

Hästridning i Kappadokien – en 2 timmars tur i solnedgången

Jag (Helena) fick rida först, och hade hela tiden utsikt över ett fantastiskt vackert landskap. Alla tre hästarna var väldigt lugna och egentligen krävs inga ridkunskaper för att hänga med på hästridning i Kappadokien. Hästarna tycker om att vara tillsammans och följer bara efter varandra. Det enda som brukar inträffa om man är en ovan ryttare är att hästen tar chansen att mumsa lite gräs eller blad emellanåt.

Hästridning i Kappadokien

Att fotografera medan man sitter i sadeln är lite pilligt, men vi försökte alla få upp mobilkameran emellanåt. Nedanför ser du en bild på Peter från FREEDOMtravel och vårt resesällskap Charlotte från Go Travelling i Danmark.

Hästridning i Kappadokien

Efter en stunds ridtur kom vi fram till en plats där vi kunde se solnedgången från första parkett.

Vi band våra hästar vid ett träd och gick ner till utsiktsplatsen.

Hästridning i Kappadokien

Utsikt över solnedgången

Platsen där man kunde se solnedgången var nästan utrustad som en biograf! Här fanns en liten dryckesbar samt platser på berget med sittunderlag och kuddar.

Bar

Vi köpte varsin dricka och hittade en plats att sitta, med utsikt över solnedgången.

Cappadocia

Utsikten var helt fantastisk! Vi förstår att denna plats var utrustad som en bio. Bättre än en film, helt klart!

Cappadocia
Cappadocia

Ser du flickan i de gula kläderna på bergsformationen?

Cappadocia

Långsamt sjönk solen, och efter ett tag frågade killen som gick med oss under vår hästridning i Kappadokien, om vi var redo att ge oss av? Nja …? Kan man bli det? Kan man bli redo att lämna detta?

Sunset in Cappadocia

Vi satt upp och fortsatte rida genom solens sista strålar, förbi vinrankor och fält fyllda av gula pumpor. Slutligen var vi tillbaka på Cemal Ranch och tackade våra hästar för en härlig tur!

Video från hästridning i Kappadokien

Här kan du se en kort video från äventyret med hästridning i Kappadokien.

Mer att se och göra i närheten

När du befinner dig i Kappadokien vill du förstås passa på att se och uppleva mer! Området är kanske allra mest känt för sina spektakulära ballongflygningsturer. Andra spännande aktiviteter inkluderar besök i Ihlara Valley, krukmakeri, vinprovning, turkisk mat, underjordiska städer och grottkloster. Eller varför inte bo i ett grotthotell i Kappadokien?

Alla våra bästa tips om Turkiet. Klicka på bilden!

Har du provat hästridning i Kappadokien?

Har du provat på hästridning i Kappadokien? Eller har du kanske ridit på någon annan semesterresa? Vilka är dina erfarenheter?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev