Meny Stäng

Lyxhotell i Warszawa – Polonia Palace i Polen

Annons

Polonia Palace i Polen är ett 4-stjärnigt och centralt beläget lyxhotell i Warszawa med 206 rum och en lobby med en vacker trädgård. Från hotellet har man gångavstånd till gamla stan, Kulturpalatset och en stor shoppinggalleria. På detta lyxhotell i Warszawa hittar du dessutom bar, restaurang, fitnesscenter och fri wifi. Vi har nyligen landat i Polens huvudstad Warszawa och checkat in på Polonia Palace!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Flyg till Warszawa

Vi flög från Stockholm till Warszawa igår kväll med LOT Polish Airlines. Det var ett litet och lite bullrigt flygplan, men flighten gick snabbt och smidigt. Vips var vi framme i Polens huvudstad, som har drygt 3 miljoner invånare om man räknar hela huvudstadsområdet.

Krakowresor

Jag har inte varit här sedan jag tågluffade som 18-åring, och kan inte påstå att jag minns jättemycket. Det ska alltså bli intressant att upptäcka den här staden på nytt! Eftersom vi kom sent på kvällen har vi inte hunnit se så mycket mer än vårt hotell och det imponerande Kulturpalatset, som vi ser från hotellet.

Kulturpalatet i Warszawa
Kulturpalatset i Warszawa

Hotell Polonia Palace i Polen

Redan när man ser hotellet Polonia Palace utifrån förstår man att det här är ett fint hotell, och man blir inte besviken när man går in i lobbyn heller. Förutom att lobbyn känns som en vacker innergård har de juldekorerat riktigt snyggt.

Hotel Polonia Palace Warszawa

Här kommer lite information om hotellet:

  • Familjevänligt 4-stjärnig hotellet med 206 rum (rökfria) med utsikt över Warszawa, och en välkomnande vacker lobby.  Moderna ljudisolerade rum med värmesystem, fri wifi, kassaskåp, och utnyttja privata badrum. Lyxhotellet Polonia Palace tillhör ett av de äldsta i Warszawa och är från år 1913.
  • Hotellet kan erbjuda en lyxig jazzbar vid namn Bojangels, fitesscenter (öppet dygnet runt), kontinentalfrukost och två restauranger 50 meter från hotellet som heter Mala Gruzja och Restauracja Strauss. Du kan även få barnpassning på hotellet.
  • Polonia Palace ligger 10 minuter från flygplatsen och det är inte dyrt att ta en taxi. Hotellet ligger centralt med närmsta tunnelbanestationen några få minuter bort. Gångavstånd till gamla satt (Old Town), Kultur och vetenskapspalatset, paradtorget, Lazienkiparken och den stora shoppinggallerian. Hotellet ligger i området Srodmiescie i Warszawa.

Rummet är fräscht, WiFi fungerar utmärkt och man bjuds på en välkomstdrink i baren när man kommer. Toppen alltså! Kolla gärna in hotellets webbplats om du vill veta mer. Idag ska vi ge oss ut på stan och kolla läget – och förstås ta reda på hur julmarknaderna ser ut i den här stan. Vi återkommer med rapport!

Polonia Palace
Lobbyn på Polonia Palace i Polen och ett lyxhotell i Warszawa är juldekorerad
Lyxhotell i Warszawa - Polonia Palace i Polen
Peter hänger på vårt rum på Polonia Palace
Alla våra bästa tips om Polen. Klicka på bilden!

Denna resa var en pressresa. Bilderna, tankarna och åsikterna är som vanligt våra egna.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev