Meny Stäng

Julmarknad i Warszawa med sagolik dekoration

Annons

Igår var vi på julmarknad i Warszawa. Vi hade inte tur med vädret om man säger så. Det regnade i stort sett hela dagen, både på snedden och på tvären. Mitt på dan kändes det nästan lite deppigt, men på kvällen, när de tände upp all julbelysningen … WAOW! Här kommer lite bilder från julmarknaden och från den fantastiska julbelysningen. Följ med på Julmarknad i Warszawa!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vacker julbelysning

Från vårt hotell i centrala Warszawa och ända upp till Gamla stan, går en väg som kallas “Royal Route”. Det tar en stund att promenera, men det är fantastiskt för alla människor verkar vara ute och det är verkligen upplyst. Lyktstolparna har klätts i lysande “klänningar”, träden har fått belysning på varenda gren och här och där dyker det upp hela konstverk i ljus.

Krakowresor
Warszawa jul
Julbelysning längs med "Royal Route" i Warszawa
Julbelysning längs med “Royal Route” i Warszawa
Warszawa jul
Warszawa jul
Peter med paraply, vid granar med konstgjord snö
Peter med paraply, vid granar med konstgjord snö

Genuin julmarknad i Warszawa

Julmarknaden i Warszawa är framför allt koncentrerad till vägen som går innanför ringmuren, runt Gamla stan. Vi har sett flera julmarknader i Europa nu, och vi måste säga att denna på ett sätt känns genuin. Här säljs allt från hantverk i trä, metall och ull till leksaker, delikatesser och godis. Variationen är stor och känslan är ofta “hemgjort” snarare än “fabriksproducerat”.

Warsaw christmas market
En man säljer skärbrädor och andra träprylar
Julmarknad
Gott om roliga figurer i halm
Warszawa julmarknad
Honung och andra delikatesser. Längst till vänster syns en rödbetsröra med pepparrot.

Ät lokalt på marknaden

När man går på julmarknad ska man förstås alltid passa på att testa de lokala specialiteterna. På Warszawas julmarknad hittar du naturligtvis gluwein eller varmt vin, men du hittar också våfflor, grillad ost, bigos (gryta på kål och kött eller svamp) och pierogi (ångkokta piroger med olika fyllningar). Priserna är som vanligt i Polen bra, så det är bara att låta sig väl smaka!

Glögg
Får det lov att vara lite varmt vin?
Grillad ost
En tjej grillar ost (fårost eller en kombination av fårost och ost från ko).
Alla våra bästa tips om Polen. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev