Meny Stäng

Dreads i Stockholm – så fick Peter en ny frisyr

Vill du göra dreads i Stockholm? Ja, då har vi hittat ”the place”. Men även om du inte vill göra dreads själv så vill du kanske höra historien om när Peter gjorde det, för ja … han har fått sig en helt ny frisyr!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Varför göra dreads?

Varför vill man göra dreads, eller dreadlocks som det också kallas? Ja, det kan nog finnas många svar på den frågan. För Peter var det nog en längtan efter att göra något nytt och helt annorlunda.

Om vi ska vara ärliga så har han ju alltid älskat att experimentera när det kommer till kläder, design, smycken och frisyrer … Han ville göra en förändring, och tycker att livet är för kort för att inte testa olika saker.

Peter från FREEDOMtravel
Peter med halvlångt hår, några dagar innan det var dags att göra dreads …

Seienstyle – dreads i Stockholm

I Peters fall råkade funderingar på dreads sammanfalla med att företaget Seienstyle flyttade in i den lilla kontorslokalen som ligger på bryggan där vi bor i vår husbåt i Pampas marina i Solna. Ann-Marie, som står bakom Seinestyle, hade letat ny lokal ett tag och kände direkt att det var rätt när hon fick tag på lokalen i Pampas.

Seienstyle i Pampas marina
Seienstyle i Pampas marina

Och nog kan man förstå att Ann-Marie gillar utsikten i Pampas! Dessutom har hon inrett lokalen så att den känns som en liten avslappnande oas, omgiven av vattnet. När man kliver in omfamnas man direkt av de mjuka mattorna, de gröna växterna och den lågmält lugna musiken.

Seienstyle i Pampas marina

Att göra dreads i Stockholm

Om man vill göra dreads i Stockholm är Seienstyle i Pampas utan tvekan ett lämpligt val av ställe. Ann-Marie är en av få personer i världen som hållit på med dreads i över 25 års tid. Hon har själv gått utbildningar i flera olika länder, och idag är det hon som anlitas som utbildare.

Ann-Marie brinner för att arbeta utan kemiska tillsatser och har även utvecklat en revolutionerande metod för hårförlängning som heter ”Serene Flow wave”.

Seienstyle i Pampas marina

Det är med andra ord inte så konstigt att det var just Ann-Marie som anlitades av Nyhetsmorgon i TV4 för att berätta om konsten att göra – och ta hand om – dreadlocks.

Så går det till att göra dreads

För att göra dreadlocks behöver man antingen ha långt eget hår (Ann-Marie pekar en bit nedanför axlarna) eller ha åtminstone 10 centimeter, så att man har något att fästa hårförlängningar i. Peter satsade på det senare, och sparade därför ut sitt hår i tre månader innan det var dags.

Dreads i Stockholm

Exakt hur det går till att göra dreads ska vi inte gå in på, för det är inte vår specialitet, men i korthet kan man säga att Ann-Marie knyter fast en syntet-fibertråd och sedan tuperar och virkar ihop håret med en speciell teknik.

Dreads i Stockholm

Hur lång tid det tar kan nog bero på. Peter satt här nästan hela dagen, från klockan 11 på förmiddagen och ända fram till halv nio på kvällen. Här kan du se några foton från processen …

WIFI.se
Dreads i Stockholm
Dreads i Stockholm
Dreads i Stockholm
Dreads i Stockholm

Men … kan man tvätta dreads?

En av de vanligaste frågorna när det kommer till dreads, som vi förstår det, är om man kan tvätta dem. Och ja, det enkla svaret är att det kan man. Det är inget problem alls att tvätta dreadlocks, men man ska gärna använda ett speciellt schampo som är avsett för just dreads. Vanliga schampon innehåller nämligen ofta mjukmedel, och det är inte bra om man vill att frisyren ska hålla formen.

Efter runt tre månader kan man räkna med att ha fått en utväxt, och då kan man behöva fixa till sina dreads igen, för att allt ska se bra ut.

Nå, här kan du se resultatet! Peter är nöjd med salongens arbete, men behöver lite tid för att hitta hur han ska bära den här frisyren. Det kanske blir att han kortar ner den eller fäster smycken i den. Vi tycker att detta är en rolig förändring, men vi räknar absolut inte med att alla ska gilla detta. Dreads är ju en frisyr många gillar att ha en åsikt om.

Nu gäller det bara att vänja sig vid den här nya frisyren … Framöver kanske du får ser några nya varianter med uppsättningar eller smycken. Tiden får utvisa!

Peter på plats i Österrike, med dreads

Fakta om Seienstyle – dreads i Stockholm

  • Adress: Karlbergs strand 6D, Solna
  • Läge: Salongen ligger på brygga D i Pampas marina
  • Ta sig hit: Tunnelbana till Västra skogen (blå linje) och därefter en promenad på knappt 10 minuter. Om du kommer finns parkering i marinan, som betalas via app.
  • Bokning: Ingen drop-in. Endast bokning. Kontaktuppgifter hittar du på nedan angiven webbplats.
  • Läs mer: Du hittar mer info på företagets webbplats

Prenumerera på vårt nyhetsbrev