Meny Stäng

Ny drönare … och snart reser vi till Österrike

Vi har denna vecka investerat i en ny, betydligt mindre, drönare. Den kommer bli väldigt användbar tror vi. Och nu förbereder vi oss för att alldeles snart resa till Österrike. Happy Friday!

Härligt att jobba hemifrån (men hur blir man sådär mejlsmart?)

Vi har haft ännu en vecka hemma i lugnet i husbåten. Mestadels sitter vi vid datorerna och jobbar – det är mycket vi vill fixa innan vi reser till Filippinerna. Det är arbete med artiklar, samarbeten och en aldrig sinande ström av mejl.

Vi har hört om människor som har som vana att alltid besvara alla dagens mejl innan de avslutar dagens jobb. Denna idé gillar vi verkligen, men dit har vi absolut inte kommit kan vi erkänna …

Ett event i veckan (men mest vardagsliv)

Vi var faktiskt på en pressfrukost igår (vi berättar snart mer om detta!), men i övrigt har det varit väldigt lugnt när det kommer till event och festligheter. Här hemma har det varit mestadels vardagsliv med hälsosam mat, vatten som måltidsdryck och lite frukt framför TV:n.

En lunch snodde vi i alla fall ihop en favoritmacka, som vi gör med inspiration från Malta – bröd med tonfisk, rödlök, gröna oliver, kapris och möjligtvis en skvätt olivolja. gott!

Förberedelser för Filippinerna – och en ny drönare

Vi förbereder också för fullt för resan till Filippinerna. Det är en hel del att förbereda inför en längre resa till Asien, och vi är glada att vi börjat i tid. Den här veckan har vi bland annat shoppat en guidebok, som våra vänner som redan befinner sig på Filippinerna bad oss ta med.

Vi har också investerat i något som vi tänkt på länge – en ny drönare. Den Peter haft tidigare är ofta lite stor att ta med, och batterierna har blivit dåliga. Den nya, en DJI Mini 3, ska vara riktigt bra för foto och film och har en betydligt smidigare storlek. Bra med en liten väska till också! Nu är det dags att ladda ner uppdateringar och öva …

Dessutom har vi nu tagit de sista vaccinationssprutorna. Det är fortfarande en del kvar att fixa … men vi blir mer och mer redo!

Snart reser vi till Österrike – följ på Insta!

Än är det inte dags för Filippinerna. Vi ska ju till Österrike, och Vorarlberg närmare bestämt! Detta är egentligen en pressresa som vi skulle ha åkt på förra året, men precis innan vi skulle åka fick vi covid-19 …

Nyhetsbrev

Det var försent att avboka resan, men däremot fick vi lov att skjuta på biljetterna ett år. Så, nu ska vi iväg på en resa i samarbete med Visit Vorarlberg. Planen är bland annat att vi ska testa längdskidåkning (tror inte att vi åkt längd sedan vi var barn!) och ge oss ut på ett kulinariskt äventyr i Alperna.

Vi ser fram emot detta riktigt mycket och kommer förstås berätta mer här på FREEDOMtravel. Ännu snabbare uppdateringar kommer på Instagram, där du hittar oss på @freedomtravelnews!

Foton och filmer på vårt Instagramkonto …

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Kanske drönaren om du frågar Peter? En annan sak som gjorde oss glada var när solen äntligen tittade fram! Man hade ju nästan börjat undra om den försvunnit helt från himlen …

Din tur … vad kan du lyfta fram som positivt från veckan?

Veckan som kommer

Det som händer nu är att vi alldeles snart beger oss mot Vorarlberg i Österrike för lite vinteräventyr utan utförsåkning. Här på freedomtravel.se blir det rapporter från Österrike, blandat med lite annat. Hoppas du hänger med!

Missade du förra Happy Friday? Läs Vardag och drömmar om drömresor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev