Meny Stäng

I väntan på båtluff – jobb, biljard och utflykter

Annons

Det närmare sig med stormsteg – det stora äventyret när vi ska ut och båtluffa med den filippinska båten Dotche. Under tiden jobbar vi, spelar biljard och ger oss av på olika spännande utflykter.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

I väntan på båtluff

Du som följer vår resa på Filippinerna vet att vi förbereder för båtluff. Planen är att vi ska göra en lång resa, bland annat runt ön Cebu och mellan olika mindre öar, med den filippinska båten Dotche. Vi kommer göra resan tillsammans med våra vänner Micke och Julia, samt kapten Hildo, hans son Hildem och svärsonen Aldrin.

Det är inte bara vi som är taggade på resan, utan också den filippinska familjen, som aldrig heller gjort något liknande tidigare. Mycket börjar bli klart för avresa, men vi väntar fortfarande på de sista detaljerna på båten, samt på att vädret ska bli stabilare.

Micke och Julia hjälper till att fixa en skylt åt Hildems företag ”Malapascua Budget Tour”
Kapten Hildo ombord på Dotche II för några dagar sedan

”Hemmastadda” på Malapascua

Även om vi väntar på att komma iväg på båtluffen så går det ingen nöd på oss. Malapascua är en fantastiskt fin ö, och vi har det riktigt bra med sol och bad, restaurangbesök och avslappnade kvällar med fötterna i sanden.

Vi har hunnit testa fiske i Filippinerna och vi har också gjort en shoppingtur till staden Bogo på den större ön Cebu.

Vi jobbar också ganska mycket, oftast sittandes vid vårt boende på Hiltey’s Hideout. Det är artiklar som ska skrivas, filmer som ska klippas ihop och samarbeten som ska tas om hand. Varje dag är inkorgen proppfull av mejl som ska gås igenom och ibland är det videomöten som ska klaras av. Dessutom skriver jag (Helena) artiklar på uppdrag av företaget MyCamper. Och så har vi ytterligare projekt som vi kommer berätta mer om vid senare tillfälle …

Biljard och nygammal frisyr

Några kvällar har vi spelat biljard och vi har faktiskt hunnit testa inte mindre än tre (!) olika biljardställen här på ön.

Som du ser på de här senaste fotona så har Peter fått tillbaka sin gamla frisyr, utan dreads. Även om tjejen som gjorde dreadsen gjorde ett mycket bra jobb, så tyckte Peter aldrig att han fick frisyren att se ut riktigt som han ville. Det slutade med att han valde att plocka bort dreadsen och få tillbaka ”sitt gamla jag”. Ibland måste man bara få testa.

Sitter han förresten där på biljardstället och dricker en spännande drink? Nej, inte alls. Det är en vanlig öl. På Filippinerna serveras man oftast ölen direkt ur flaskan, utan glas. Ibland händer det att de endast har enlitersflaskor kvar i kylen, och då vill man ändå be om glas så att man kan dela. Och då får man helt enkelt ta de glas som råkar finnas till hands …

Efter regn kommer … solsken

Det här med att vädret ska bli ”stabilare” då, hur går det med det? Jo, vi är på väg mot sommar, vilket innebär att den värsta blåsten och de värsta regnovädren snart ska vara över, som vi förstår det hela. Hittills har det ibland regnat rejält. Några gånger har vi fått ”fly” in i närmaste butik.

En dag satt vi ”fast” på hotellet hela dagen eftersom regnet öste ner. När det var dags för middag fick vi balansera på vägkanterna för att lyckas ta oss till närmaste restaurang, utan att vada i djupt gyttjevatten … Men, de flesta dagar är det ändå fint väder, och det känns som att det blir bättre och bättre!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka är att vi fått vara med om flera härliga utflykter. Vi har fiskat och åkt till Bogo och dessutom snorklat, vilket vi ska berätta om snart. Dessutom innebär shoppingen i Bogo att vi har det mesta för att komma iväg på båtluffen. Och just det, en sak till, den nya motorn sitter i båten Dotche nu. Snart kan vi komma iväg!

Din tur … vad har varit bäst under din vecka? Stort som smått?

Härlig färg på vattnen runt ön Malapascua

Veckan som kommer

Under veckan som kommer närmar vi oss avresa med Dotche. Här på freedomtravel.se kommer du bland annat kunna läsa om snorkling och om restauranger och mat här på Malapascua.

Missade du förra Happy Friday? Läs Film från Filippinerna … och några vardagsfoton

Prenumerera på vårt nyhetsbrev