Meny Stäng

Vårkänslor, hektiskt jobb och nya glasögon

Vintern var vit, kall och vacker, men i Stockholm är den nu obönhörligt borta. Lika bra att få lite vårkänslor, eller hur!? Man vet visserligen inte riktigt hur våren blir, men isen smälter i alla fall och det blir varmare.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vårkänslor

Nu är isen snart helt borta här i Stockholm. För vår del innebär den här perioden alltid några dygn av hårt dunkande mot våra sovrumsväggar. Isen som slår mot skrovet har en tendens att fortplanta sig och låta väldigt högt. Men nu har det lugnat sig!

Hektiskt jobb

Jag (Helena) jobbar extremt mycket just nu. Jag utvärderar två olika 3-åriga folkhälsoprojekt och båda ska slutrapporteras ungefär samtidigt (sista februari och sista mars). Det är morgonvideomöten och kvällsvideomöten och spontanvideomöten och mejlen plingar precis hela tiden. Igår gick jag inte ens utanför dörren. Det är tur att Peter handlar, lagar mat och skriver vissa blogginlägg som till exempel Fakta om Estland – 30 saker du (kanske) inte visste!

Nya glasögon

Man ska ju inte springa i shoppingcenter och butiker i onödan i dessa pandemitider, men att köpa nya glasögon var för mig snarare ”nödan” än onödan. För ett halvår sedan sprack de i skalmen och för en månad sedan lossade skalmen helt. Tejpen gjorde att glasögonen hängde kvar någorlunda, om jag satt still. Å andra sidan är jag ju närsynt, så jag behöver glasögonen som mest när jag springer runt.

Till slut har jag fixat nya glasögon på Specsavers i Solna centrum. Det blev både ett par vanliga glasögon och ett par slipade solglasögon (mina första!). Bra service och okej pris för båda glasögonen tillsammans. Dock måste vi säga att det var lite svårt att undvika trängsel i Solna centrum. Mycket folk där!

Bäst denna vecka

Igår ringde en läsare från norra Sverige och ville berätta att han tycker att vår blogg är bra och att han kommer få mycket användning av den när de ska resa i Europa. Alltså, så fantastisk feedback att få höra sånt! Då blir man verkligen sporrad att fortsätta göra en bra reseblogg! Vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

Vad händer nu? Faktum är att vi har en liten utflyktsplan för lördagen och det ska bli så spännande. Vi återkommer! Hur ser dina planer ut?

Missade du förra Happy Friday? Läs Stockholm, Stockholm – promenader och en kväll på stan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev