Meny Stäng

Hälsningar från härliga Istanbul

Annons

Istanbul är verkligen sådär härligt levande och vibrerande som man tänker sig. Här möts gammalt och nytt, öst och väst, allt i en salig blandning. Vi är här på en pressresa och har hunnit spenera några intensiva dagar i staden.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Intressanta dagar i Istanbul

Det har verkligen varit intressanta och fina dagar i Istanbul. Vi reser tillsammans med den danska skribenten Charlotte från Go Traveling och en turkisk guide. Tillsammans har vi fått många fina och intressanta upplevelser, och vi har också haft väldigt roligt tillsammans, med mycket skratt.

Istanbul är en väldigt stor stad och under vår begränsade tid i staden har vi förstås bara hunnit se en liten del. Det vi sett har vi verkligen gillat! Förutom alla fantastiska historiska sevärdheter måste vi säga att det också finns många charmiga och mysiga gator och kvarter. Inte minst kvällstid!

Vi har också fått chans att prova så mycket god turkisk mat. Det turkiska köket är stort och varierat, men det är vanligt att man startar med flera små kalla förrätter, och därefter ett gäng varma förrrätter innan det är dags för huvudrätt. Ofta mycket mat, och ofta fantastiskt gott!

Bäst denna vecka

Det är inte så svårt att räkna ut vad som är bäst denna vecka för vår del, eller hur? Resan till Turkiet förstås! Det har varit fantastiskt att uppleva Istanbul och vi kan avslöja att nästa del av resan – Kappadokien – till och med är ännu mer fantastisk.

Venetiansk arkitektur i Istanbul

Din tur … Vad kan du lyfta fram från din vecka som positivt? Stort som smått …!?

Musiker i centrala Istanbul

Veckan som kommer

Vi kommer hänga ytterligare några dagar i Kappadokien i Turkiet, innan det är dags för hemresa till Sverige. Det är ett hektiskt program, men vi försöker uppdatera så mycket vi hinner på @freedomtravelnews på Instagram. Här på bloggen kommer det också komma en hel del om Turkiet under den närmaste tiden!

Färgglada hus i Istanbul

Missade du förra Happy Friday? Läs Prag, Stockholm och ny resa på gång

Prenumerera på vårt nyhetsbrev