Meny Stäng

Aprilväder – och idag hämtar vi husbilen!

Annons

Aprilvädret bjuder på en vild blandning av varma solstrålar och isande vindar fyllda med snö. Precis som det ”ska” vara så här års alltså! För oss är det en stor dag idag. Vi ska nämligen hämta husbilen från vinterförvaringen!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Aprilväder

Vilket aprilväder vi har! Ena sekunden promenerar vi i solsken och handlar glass på glasscafé. I nästa ögonblick öppnar sig himlen för att ösa ner massor av … snö!

Flera nätter har vattnet i marinan frusit till is, och på morgnarna kör marinans båtar runt och krossar isen. Det är verkligen aprilväder, men så är det ju också april, så det är ju kanske inte helt oväntat …

Skeppsholmen i Stockholm

Eftersom vi inte hämtat husbilen från vinterförvaringen ännu (men snart!) så blir det mycket tid hemma. Då är det trevligt att åtminstone göra små utflykter. Förra helgen – när solen strålade – begav vi oss till Skeppsholmen i Stockholm. Vi kan absolut rekommendera att bege sig dit när det är fint väder. Det är en väldigt charmig del av Stockholm.

På en dag hann vi med hela tre (!) museibesök, vilket gick bra eftersom museerna ligger tätt på Skeppsholmen och eftersom i alla fall de tre vi besökte alla har fri entré. Det blev intressanta besök på Moderna museet, ArkDes och Östasiatiska museet. Inspirerande att få lite nya intryck!

Utsikt från Skeppsholmen mot Gamla stan

Idag hämtar vi husbilen!

Idag ska vi äntligen hämta husbilen från vinterförvaringen. FREEDOM står i ett garage utanför Uppsala och för oss blir det en heldagsutflykt med tåg och bussar, och därefter besiktning. Det ska bli skönt att få hem husbilen. Snart, snart väntar resor och äventyr. Som vi har längtat!

Nu håller vi tummarna för att husbilen ska gå igenom besiktningen utan problem. Sedan har vi ett och annat att ta tag i här hemma. Därefter bär det av!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Ja, det är förstås att vi hämtar husbilen idag! Vi har en del utmaningar just nu också – att driva företag och äga en gammal husbåt är två saker som ständigt kräver arbete och ekonomiska överväganden. Men idag fokuserar vi ju på det positiva, eller hur!? Husbilssäsongen står för dörren!

Vad kan du lyfta fram som positivt från din vecka?

Veckan som kommer

Under veckan som kommer går vi in i påskveckan. Någon dag under denna vecka planerar vi att komma iväg på vår långa husbilsresa. På freedomtravel.se kan du vänta dig reportage om Östasiatiska museet, kanske någon gästartikel samt snart … förberedelser och avresa med husbilen!

Nu passar vi på att önska en fin fredag och helg!

Missade du förra Happy Friday? Läs Mat med vårtema, livet i marinan och förberedelser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev