Meny Stäng

FREEDOMtravel önskar Gott Nytt år

Annons

Idag är det den 31 december, vilket innebär att det är nyårsafton. Året 2021 är till ända och imorgon inleds 2022. Vi önskar alla läsare och vänner ett riktigt Gott Nytt år!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vårt julfirande 2021

Vårt julfirande i år blev inte riktigt som tänkt, men bra ändå. På julafton skulle vi egentligen ha träffat släkt och vänner, men det firandet blev inställt på grund av förkylning bland några och därmed oro för smitta. Istället firade vi en lugn julafton hemma. Vi var lite trötta på julmat, så vi valde att laga något helt annat. Det blev renfilé med bakad potatis. Riktigt gott!

På juldagen kom Robin och Alexandra (Peters äldste son med fru) samt våra vänner Lennart och Beata, och på annandagen besökte vi min (Helenas) mamma, där vi också träffade min bror och en av hans söner.

Peter, Lennart, Beata, Alexandra och Robin

På juldagen blev det lammfilé med potatismos. Till “efterrätt” blev det dock bara några pyttesmå dadelbollar. Lite senare på kvällen dukade vi nämligen upp en rejäl ostfrossa – massor av olika ostar tillsammans med kex, marmelad, päron och fikon. Inte fel alls!

Dags att säga adjö till 2021

Och nu är vi alltså framme vid årets sista dag. Det blev ännu ett pandemiår, men trots det tyckte vi att vi fick ett fint husbils- och reseår 2021, med resor både i Sverige och världen. Vi besökte tre för oss nya länder (Bulgarien, Turkiet och Tunisien) och bekantade oss rejält med Sveriges sydligare delar.

Peter på väg ut med soporna – får symbolisera ut med det gamla året

Dags att fira in det nya året

Nu är det då dags att fira in det nya året. Även detta firande blir annorlunda än tänkt. Vi skulle egentligen ha lagat mat tillsammans med vänner. Förra året lagade vi en nyårsmeny med 8 smårätter tillsammans, och vi hade tänkt göra något liknande i år. Men förkylning i omgivningen (ej covid) satte stopp för planerna, och det blir en lugn nyårsafton hemma istället. Vi ser dock fram emot att laga lite god mat och mysa framför någon fantasyserie på TV:n!

Hummerauktion på vår närmaste ICA – pengarna gick till Barncancerfonden

Bäst denna vecka

Den senaste veckan har vi fått chans att ta tag i en hel del jobb. Jag (Helena) har avslutat två projektjobb och vi har hunnit ta tag i en del annat som måste göras. Sånt känns alltid skönt. Nu ser vi fram emot det nya året!

Veckan som kommer

Vi inleder 2022 med att vara hemma i Stockholm. Om vi får chansen ska vi nog passa på att kolla in något av alla museer vi har kvar att se här i stan. Efter att vi skrev vår guide om Stockholm blev det ju tydligt för oss vad vi inte har sett ännu. På bloggen kommer vi nog också lyfta upp både svenska slott och svenska städer. Hoppas att du hänger med oss den första veckan 2022 – och resten av året.

Vi önskar ett riktigt Gott Nytt år!

Missade du förra Happy Friday? Läs FREEDOMtravel önskar God Jul

Prenumerera på vårt nyhetsbrev