Meny Stäng

Hemma i Stockholm efter 4 månader på rull

Nu är vi hemma i Stockholm! Sammanlagt fyra månader har vi varit på rull med husbilen, och det har varit fantastiskt. Nu väntar några veckor hemma, innan det är dags för nya äventyr.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Fyra månader på rull

Tänk att vi varit på rull i fyra månader! Vi startade i mitten av april, genom att rulla mot Mariestad. Därefter fortsatte vi långsamt söderut mot Tyskland där vi hängde ganska länge, innan det blev Tjeckien, Tyskland igen och därefter Bohuslän. Och så har vi ju hunnit med en sväng med flyg till Kroatien också!

Höjdpunkter? Svårt att svara på faktiskt. många fina ställen ju! Men vi får väl ändå ta och välja ett ställe i varje land:

Göra i Miltenberg
Fina Miltenberg i Tyskland

Näst sista natten bjöd på överraskningar

Den näst sista dagen på resan kollade vi in hällristningar utanför Hamburgsund. Platsen låg ”mitt i ingenstans” och det fanns en liten parkering där, så vi tänkte att vi kunde stanna över natten. Vi var helt säkra på att vi skulle bli ensamma, så döm om vår förvåning när det ena efter det andra fordonet rullade in. Det visade sig att platsen var utmärkt som en ”camper stopover” i appen ”Park4Night”.

Vi pratade i flera timmar med en tysk tjej som reste ensam. Dessutom träffade vi en Stockholmskompis dotter som var här för att plocka blåbär med sin familj, och som kände igen vår husbil. Hur osannolikt var inte det?

Det som också inträffade här var att UPS ringde och ville leverera elcyklarna som vi beställt från Kina. ”Nej, vi är inte hemma …” Men, nu var det bara att ändra planer och styra husbilen direkt mot Stockolm nästa morgon.

Ett antal övernattande ekipage på en parkering i Hamburgsund

Hemma i husbåten och marinan

Det var nästan lite motvilligt vi vände hemåt. Vi gillar ju att vara på rull! Men Pampas marina visade sig från sin absolut bästa sida. Solen strålade, småbåtarna tuffade fram och tillbaka och våra härliga grannar ville stanna och prata bort en stund. Dessutom hade restaurangen, K4 Pampas, spottat upp sig med en ny riktigt snygg uteservering.

Vår egen husbåt var också i bra skick, vilket kändes bra. Den var till och med i bättre skick än när vi lämnade den, eftersom vi under tiden varit tvungna att installera nytt brandlarm samt ett brandklassat fönster.

Ny uteservering på restaurang K4 Pampas

Nya elcyklar

Som du kanske minns blev min (Helenas) elcykel stulen i Tyskland. Tråkigt! Efter många om och men bestämde vi oss för att beställa en ny från Kina. Samtidigt bestämde Peter att han också ville ha en likadan. Han har en trike (trehjuling) och den är superbra när vi ska handla, men på resor har vi märkt att vi ibland inte kommer fram i skogspartier med den. Och när han ändå höll på köpte han ytterligare tre, så att han har några att sälja också …

Vi har nu ägnat oss åt att montera ihop cyklar och vi har också åkt och köpt lås. Vi köpte de absolut bästa lås vi hittade. Efter att ha blivit av med en elcykel känner vi att just detta inte är en utgift man ska spara på …

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Fantastiska västkusten förstås! Dessutom var det fint att komma hem till marinan och husbåten!

WIFI.se

Din tur … Vad har varit bäst under din vecka?

Fina Hunnebostrand

Veckan som kommer

Vi kommer vara hemma i Stockholm under de närmaste veckorna. På freedomtravel.se blir det lite mer om västkusten och därefter kan det bli en blandning av allt möjligt: Tyskland, Stockholm … och kanske lite annat. Hoppas att du hänger med!

Missade du förra Happy Friday? Läs 5 funderingar om blogg och sociala medier

Prenumerera på vårt nyhetsbrev