Meny Stäng

Brunch i Stockholm – prova K4 i Pampas marina

Vill du prova en riktigt god brunch i Stockholm? Då kan vi tipsa om restaurang K4 i Pampas marina i Solna. Som du kanske vet så bor vi i en husbåt här. Det finns en krog här nere i marinan och i våras fick den nya ägare. Vi har länge tänkt att vi skulle besöka den nya restaurangen, men det har inte blivit av förrän i söndags, då krogen bjöd oss boende på brunch. Waow, säger vi bara! Om du vill ha brunch med hög kvalitet i en idyllisk miljö – då ska du absolut komma hit!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Brunch i Stockholm – i idyllisk miljö

Om du vill avnjuta din brunch i en idyllisk miljö kan vi lova att det är riktigt fint här i Pampas marina. Båtarna guppar i vattnet och flaggorna slår i vinden, medan vi som bor här springer fram och tillbaka på bryggorna med matkassar och hundar. Här ligger restaurang K4 (se webbplats), med utsikt över vattnet, bryggorna, fritidsbåtarna och husbåtarna.

Pampas marina
Röda små hus i Pampas marina
Veteranbåtar
Fyra veteranbåtar har platser intill restaurangen

Den nya restaurangen K4 i Pampas marina

Den förra restaurangen stängde i början på året, och restaurang K4 öppnade precis innan sommaren. Vi som bor här var riktigt glada. De nya restaurangägarna restaurerade och byggde om precis allt; nytt golv, ny bar, nya bord. Överallt har de placerat krukor med blommor och kryddor. Verkligen sååå himla mysigt, och samtidigt modernt.

Under sommaren kunde man äta middag här, men nu är det lunch som gäller på vardagarna och brunch på helgerna. Och kvaliteten på maten har verkligen höjts flera snäpp!

Brunch i Stockholm på restaurang K4
Baren och köksingången på restaurang K4
Modern inredning på restaurang K4
Modern inredning på restaurang K4

Restaurangägare med lång erfarenhet

Restaurangägarna som öppnat här i marinan har inte bara den här restaurangen utan flera andra, bland annat Docklands i Finnboda i Nacka. Katharina, som är restaurangchef, har jobbat tjugo år i branschen, både i USA och på Östermalm. Trots att hon provat på fina restauranger har det aldrig varit lika roligt som nu, när hon själv kan basa och se till att allt blir bra, avslöjar hon.

Katharina är restaurangchef
Katharina har full koll som restaurangchef på K4

Brunch i Stockholm – med kvalitet

Varje helg serverar restaurang K4 brunch, mellan 12:00 och 16:00. Vi är ganska kräsna när det gäller bufféer, men vi kan säga att det här är riktigt bra! Buffén är inte överdrivet stor, men allting är lagat med omsorg och vackert upplagt. Vi hittade bland annat rökta räkor, marinerat kött, smarriga röror och många olika grönsaksrätter. I den lilla luckan vid köket finns också fler varma rätter som minihamburgare, kycklinglår och äggröra.

Brunch i Stockholm, restaurang k4
Inlagd sill, rökta räkor, ost och bröd
K4 brunch i Stockholm
Rödbetor med fetaost, marinerat kött, broccoli, svamp och ägghalvor med räkor
k4 Pampas marina, brunch i Stockholm
Skivat kycklingbröst med gröna bönor, blomkål och tomat- och mozzarella-sallad

Vad händer på restaurang K4 till sommaren?

Just nu serveras lunch på vardagar och brunch på helger, men på sommarhalvåret blir det också middag. Fokus är på grillat och rökt – men rökeriet blev försenat förra sommaren så det kommer först nästa sommar!

I övrigt ligger fokus på närodlat och på kvalitet framför kvantitet. Dessutom kommer det bli livemusik och DJ:s. Redan nu kan du hyra lokalen för fester om du vill. Och som sagt, glöm inte att komma hit på brunch!

Restaurang K4
Brunch i Stockholm

Prenumerera på vårt nyhetsbrev