Meny Stäng

Promenad från Pampas marina till Sundbyberg

Igår blev det en härlig promenad från Pampas marina till Sundbyberg. Det går en väldigt fin promenadväg längs vattnet och igår var vädret dessutom fantastiskt. Kolla bara in människorna som njuter av solen vid vattnet!

Promenad längs vattnet

Våra vänner Lennart och Beata ringde och undrade om vi ville ta en sen lunch i Sumpan. Det går en promenadväg från Pampas marina i Solna hela vägen till Sundbyberg.

Vägen går längs med vattnet och man passerar bland annat bryggor, båtar och en 4H-gård innan man kommer fram till Café Båthuset som ligger vid Huvudsta strandbad. Här ringlade kön igår lång, och vid kajen satt fullt av människor som njöt av solen. Vilken härlig marsdag!

café

Man fortsätter sedan förbi ett helt gäng med fartyg och husbåtar, som ligger förtöjda längs med strandpromenaden. Vi såg också att det byggts nya bryggor och platser att sitta längs med vattnet. Trevligt!

fartyg

Trähusen Strandparken

På väg in mot centrala Sundbyberg passerar man två stora bostadshus som kallas Strandparken. Husen vetter mot Bällstaviken och är speciella eftersom de är helt byggda i trä.

Mysiga Sundbyberg

Vi har bott i Sundbyberg och gillade den mysiga staden redan då. När vi nu promenerade i riktning mot vår gamla lägenhet kändes det nästan som att vi skulle gå ”hem”. Mycket har förändrats i Sumpan sedan vi bodde här, och många förändringar känns positiva. Områden kring Signalfabriken är trevligt med flera restauranger och caféer.

Signalfabriken

För oss blev det en lugn och trevlig dag i vår gamla hemstad. Har du varit i Sundbyberg någon gång? Vad är din relation till Sveriges till ytan minsta kommun?

Sundbyberg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev