Meny Stäng

Våren är på gång – Vilka vårtecken hittar du?

Nej, det blir inte en enda snödroppe i det här inlägget. Men det finns väl andra vårtecken? Det är fortfarande kallt, men ändå känns det som att våren är på gång. Vi hoppas i alla fall på det!

Jakten på vårtecken

I brist på snödroppar och vintergäck får man leta andra vårtecken! Ett säkert vårtecken i vår marina är när de lägger i fritidsbåtarna, men där är vi inte riktigt ännu. Däremot hör vi fåglarna kvittra! Här kommer också några andra vårtecken från gårdagens promenad.

Pampas
Ett flygplan över vår husbåt i Pampas marina

1: Isen smälter

Att isen smälter är ett säkert vårtecken! Nu tycker jag visserligen att den hållit på med det ganska länge, det vill säga frysa, smälta, frysa, smälta. Men det ingår ju. Just nu smälter den. Vårtecken!

Vårtecken

2: Människor (och djur) luftar sig

Jag (Helena) tog en kort promenad igår (medan Peter, som är förkyld, jobbade hemma vid datorn). Jag var inte ensam ute! Människor promenerade, joggade, rastade hundar och rullade barnvagnar. Till och med änderna var ute på promenad.

Vårtecken: änder på promenad

Fåren och hästarna promenerade inte direkt, utan höll sig snällt innanför staketen på Augustendals 4H-gård i Huvudsta. Jodå, såhär lantligt har vi det i Stockholm!

får
ponny

3: Serveringarna öppnar

Jag skulle vilja skriva att ”uteserveringarna öppnar”, men det är kanske lite överdrivet. Möjligtvis kan man notera att stolar och bord ställs ut i optimistisk anda. För våra två närmaste restauranger, K4 och Grodhavet, är det tydligt att den mer intensiva säsongen är på gång!

Vårtecken i marinan: K4
Grodhavet

4: Vår brygga renoveras

Du som följer bloggen minns kanske att jag (Peter var i Grekland då) vaknade upp ganska dramatiskt en septembermorgon av att en av bryggorna till husbåtarna sjunkit. Bryggan bärgades strax efter och i höstas kom arbetet igång med att bygga en ny brygga med nya förråd. Men sedan kom ju vintern, och vi har fortsatt gå på den provisoriska omvägs-bryggan. Nu har arbetet kommit igång igen, och det måste vara ett säkert vårtecken!

Vårtecken: arbete på gång

Vilka vårtecken hittar du?

Vilka vårtecken ser du där du bor? Berätta i en kommentar eller ladda upp ett foto i vårt Facebookinlägg!

Guldporten
Konstverket Guldporten i Huvudsta är skapat av Björn Erling Evensen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev