Meny Stäng

Explore 2018 – friluftsliv och äventyr på Stockholmsmässan

Explore 2018 anordnades på Stockholmsmässan i Älvsjö i helgen, och vi passade förstås på att kika förbi. Det är alltså den tidigare ”Vildmarksmässan” som hottat upp sitt namn en smula. Så frågan var ju om också själva mässan hade hade blivit hetare?

Mycket folk

Vi kom med bil på lördagen och till att börja med var det väldigt svårt att hitta en parkeringsplats. Vi fick cirkla några varv innan vi lyckades pressa in vår lilla bil på snedden på en halv plats. Det var alltså mycket folk på de tre mässorna!

Explore 2018 var ingen speciellt stor mässa, och det var definitivt till mässans fördel att den anordnas tillsammans med Fotomässan och mässan Allt för sjön. När mässorna anordnas tillsammans blir det på ett annat sätt värt att göra ett besök här!

Rör ej djuren
Obs! Rör ej djuren. Tänk vilt.

Morakniv och Kvinnliga äventyrare

Morakniv hade en av de snyggaste montrarna, och här träffade vi Angeliqa Mejstedt från Kvinnliga äventyrare och bloggen Vandringsbloggen. Du kanske kommer ihåg att vi gjorde en intervju med Angeliqa för något år sedan? I den här montern kunde man tälja träfigurer, och om man ville lyssna på Angeliqa så föreläste hon varje morgon på temat ”Hikefulness: Om vandringsfördommar, prestationskultur och att hitta sitt eget Everest”.

Morakniv
Populärt att hänga i montern hos Morakniv och Kvinnliga äventyrare

Resmål och researrangörer

Det var ovanligt många resmål och researrangörer på plats på mässan i år. Portugal tog stor plats och visade upp många av sina destinationer. Att de vill visa upp sig på just den här mässan är för att de vill visa att Portugal är en utmärkt destination för vandring och cykling, bland annat. 

Vi pratade också en stund med företaget Grönlandsresor. Deras resor till Grönland, Svalbard, Island, Färöarna och Antarktis ser väldigt lockande ut!

Grönlandsresor
Grönlandsresor i sin monter på Explore

Vad fanns mer på explore 2018?

På mässan kunde man bland annat hitta olika fyrhjulsdrivna motorfordon, kajaker, gummibåtar och friluftskläder. Precis som förra året kunde man också testa en hel del aktiviteter, som dykning, klättring eller att gå på slackline.

Den här gången nöjde vi oss med att strosa runt på mässan i lugn och ro, men förra året testade vi nästan allt. Kikade du förbi någon av de tre mässorna i helgen? Vad tyckte du?

Klacken
Konferensaktiviteter på Klacken
Explore 2018
Motorfordon från Stels
Kajaker
Kanoter och båtar i många färger
Explore
Det är inte helt lätt att hålla balansen …

Prenumerera på vårt nyhetsbrev