Meny Stäng

7 aktiviteter på Vildmarksmässan och Båtmässan

Annons

FREEDOMtravel testar! Igår när vi åkte till mässorna packade Peter både gympaskor och badbyxor. ”Vad i hela friden ska du göra?”, tyckte jag. ”Testa grejor!”, var svaret. Sagt och gjort, FREEDOMtravel har nu testat 7 aktiviteter på Vildmarksmässan och Allt för sjön-mässan. En av aktiviteterna fastnade Peter riktigt hårt för. Vill du också prova de här aktiviteterna? Mässorna har öppet idag (sista dagen) till och med 18:00.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

1. SUP (Stand Up Paddle boarding)

På somrarna ser vi dem jämt utanför vår husbåt. Ganska enkelt ser det ut när de obekymrat paddlar förbi. Men hur enkelt är det egentligen? Peter testade en SUP från Trampbatar.se, men det finns förstås många olika försäljare och uthyrare. Peters bedömning: Roligt men vingligt!

Stand up Paddle boarding
Ganska vingligt när man är nybörjare!

2. Trampkajak

Alligator 10 kommer också från Trampbatar.se och beskrivs som en stadig kajak som man kan fiska eller jaga ifrån. På hemsidan skriver de ”Släpp paddeln, trampa dig fram och bli ett med din ALLIGATOR!”. Peters bedömning: Det går fort att trampa framåt, men lite svårt att styra rakt.

Trampkajak
Snabbare än paddle boardingen kanske?

3. Pedalboard

En bräda som du trampar framåt, kan det vara nåt? Du kan njuta av vattnet och samtidigt få lite ”gratismotion” medan du trampar. Den här kommer från företaget Hobie cat.  Peters bedömning: Kul att prova, men lite vinglig.

Pedal board
Istället för trappmaskin kanske?

4. Slackline

Slack line

Ok, nu var det väl ändå min tur att prova något! Företaget Gibbon Slacklines visar upp slaka linor som man kan balansera på (eller använda för trick eller fitness enligt broschyren). Helenas bedömning: Kul att prova olika aktiviteter på vildmarksmässan men det här är svårare än det ser ut!

5. Skytte

Hos Jägareförbundet i Stockholm kan man prova på skytte. Man kan välja att försöka träffa hjortar eller vildsvin som promenerar förbi på en duk, och Peter valde att pricka vildsvin. Peters bedömning: Jättekul! En utmaning!

Skytte
Peter träffade alla vildsvin

6. Klättring

Klättring

Klättercentret är på plats med två klätterväggar, och Peter ville förstås prova!

Det är mest barn som provar, men när jag undrade om det var fler i Peters ålder som brukar testa fick jag veta att han långt ifrån var den äldste. På fredagen testade en 78-årig herre och det gick tydligen utmärkt! Peters bedömning: Roligt, men svårare än man tror att få grepp.

7. Dykning

Sist men inte minst ville Peter prova på att dyka hos Fantasea Diving! Detta var den enda aktivitet som man både behöver boka tid för (vi fick vänta i två timmar) och behöver betala extra för (95 kr). Man får låna både badkläder och våtdräkt och sedan får man instruktioner och hjälp. Peter försvann snabbt ner under vattnet som en fisk och ville inte komma upp … Direkt efteråt bokade han in lektioner för att ta dykcert! Peters bedömning: Oj, vad kul! Det här vill jag göra mer!!!

Aktiviteter på Vildmarksmässan
Om en stund försvinner han … och sen vill han inte komma upp!

Utöver alla aktiviteter på vildmarksmässan: VAndringsbloggen

Sist men inte minst måste vi förstås berätta vilken bloggare det är vi träffat på Vildmarksmässan! Angeliqa Mejstedt är bloggaren bakom den framgångsrika friluftsbloggen Vandringsbloggen, som erbjuder inspiration, tips och dessutom en community för dig som också vill komma ut och vandra. Vi intervjuade Angeliqa om vandring förra året, och nu var det ju superkul att också träffas på riktigt!

Angeliqa från Vandringsbloggen
Angeliqa och Helena i Vandringsbloggens monter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev