Meny Stäng

Hälsningar från härliga Kroatien

Annons

Hälsningar från härliga Kroatien! Vi befinner oss egentligen på en husbilsresa i Tyskland, men har gjort en “avstickare” med flyg till Kroatien för att vara med på “Golden Pen Award”. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Att resa från resan

Att resa från resan – det var en ny upplevelse för oss! Vi lämnade husbilen i Tyskland och flög – från Leipzig via Frankfurt – till Split i Kroatien. Det var en annorlunda känsla, helt klart, men också ett uppfriskande äventyr!

Efter några timmar i luften och på Frankfurts flygplats landade vi i Split, där den härliga medelhavsvärmen slog emot oss direkt. Vi har i och för sig haft det riktigt varmt och skönt i Tyskland, men medelhavsklimatet är ändå något speciellt.

Att bo på hotell – som omväxling

Vi älskar att resa med vår husbil, men att checka in på hotell är ju ändå lite lyxkänsla. Det första vi gjorde var att ta varsin lång och härlig dusch!

Hotellet vi bor på heter Cornaro, och har ett fantastiskt läge i centrala Split. Frukosten här är också helt grym, men det får vi återkomma till en annan gång. Nedanför ser du utsikten från vårt hotellfönster.

På plats för “Golden Pen Media Award”

Så, vad gör vi i Split? Jo, vi är på plats för “Golden Pen Media Award“, som är ett pris som delas ut av Kroatiens turistbyrå varje år sedan 2004. Priset delas ut till internationell media som producerat bra material om Kroatien under det senaste året i tre kategorier: print, radio/TV samt blogg.

Vi har nominerats i kategorin blogg, och är nu här tillsammans med ett gäng andra journalister och bloggare från olika länder, bland annat Tyskland, Österrike, Schweiz, Nederländerna, Frankrike, Ungern och Slovakien.

Den första dagen bjöds vi med på en guidad tur, som avslutades vid en uppvisning vid Diocletians palats.

I slutet av uppvisningen överraskades vi av att “kejsaren” presenterade Golden Pen Award och välkomnade alla journalister och bloggare upp på “scenen”. Plötsligt var det vi som stod där uppe och blickade nedåt …!

På kvällen var det middag för hela gänget. Massor av god mat på “Gradska kavana & restaurant Central”. När själva prisutdelningen sker? Det blir i kväll!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Vi har upplevt otroligt fin natur och besökt väldigt charmiga små pärlor i Tyskland. Vi har hunnit berätta om Tysklands längsta hängbro och om “häxorten” Thale i Harz, men vi har också besökt några superfina orter som vi inte hunnit berätta om ännu.

Sedan är det ju fantastiskt att vi fått möjlighet att besöka Split igen, samtidigt som vi är oerhört hedrade över att ha blivit nominerade till “Golden Pen Award”.

Vi hade nästan glömt hur härligt det är att vara i Kroatien. Luften är ljum, människor strosar runt i sommarkläder och uteserveringarna lockar i varje hörn.

Stämningen i Split är avslappnad och strax utanför staden tuffar båtarna fram och tillbaka över det kristallklara och grönskimrande vattnet. Inne i stadskärnan är stenplattorna mjukslipade och det känns som att promenera runt i någons vardagsrum. Runt om reser sig alla historiska rester av Diocletians palats. Den här miljön alltså, wow!

Den här gången testade vi också en grej i Split som vi aldrig testat förut. Med hjälp av VR-glasögon reste vi runt i en historisk version av palatset. Riktigt läckert och fascinerande!

Det har varit en intensiv och lite stressig vecka (samtidigt som allt detta händer håller vi på att färdigställa magasinet) men vi är oerhört glada och tacksamma för alla fina upplevelser! härligt att uppleva medelhavet igen!

Och du, vad kan du lyfta fram som positivt från din vecka?

Veckan som kommer

Vi är kvar i Split en dag till, och därefter flyger vi tillbaka till Tyskland för att fortsätta vår husbilsresa. Här på freedomtravel.se kommer du kunna läsa både om Split och om destinationer och upplevelser i Sachsen-Anhalt och längs Korsvirkesvägen. Missa inte det!

Missade du förra Happy Friday? Läs Cykelstöld, sommarvärme och fantastiska resmål

Prenumerera på vårt nyhetsbrev