Annons

De senaste dagarna, efter Elmia-mässan, har känts som lugnet efter stormen. Vi har varit helt slut, och mestadels vandrat runt i ett töcken. Men en ny tvättmaskin har det blivit, och nu är det dags för kryssning. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vilken vecka på Elmia!

Elmia Husvagn Husbil är inte som vilken mässa som helst – det är fem intensiva dagar späckade med aktiviteter och möten med människor. Om man dessutom, som vi, får för sig att vara samarbetspartners i att rodda en hel hall (Destinationstorget) så har man ju dagarna fulla, om man säger så …

Kväll på mässcampingen

Att hinna runt och kika i hallarna var verkligen inte lätt, men det blev ändå ett reportage om husbilar på Elmia 2023 och ett om unika fordon och husvagnar på Elmia 2023.

I övrigt hängde vi förstås mest på Destinationstorget och på söndagen, när mässan var över, var det dags att stuva in allt mässmaterial i husbilen och rulla upp mot Stockholm …

Peter, Peters bror Micke och Helena, i baren på Destinationstorget

Lugnet efter stormen

När vi kom hem till Pampas marina, där vi bor i vår husbåt, var det verkligen som att komma till lugnet efter stormen. Fast jobb har det förstås varit ändå! Vi har kånkat, burit, handlat och tagit tag i jobb …

Äntligen en ny tvättmaskin

Bland annat har vi hämtat vår nya tvättmaskin. Den gamla tvättmaskinen fick vi ut till slut, genom att montera ner den i smådelar. Trappan ner till nedre däck var ju för smal!

Vi beställde sedan en ny tvättmaskin – en Electrolux med extra smalt mått. Om vi fick in den i husbåten? Jodå, det gick bra, men det var på håret. Tungt var det också!

Men till slut hade vi fått in den hela vägen – bryggan, landgången, genom köket, nerför den smala trappan och in i pannrummet/garderoben. Nu var det “bara” att koppla in och få allting rakt. Men skam den som ger sig!

Dags för kryssning!

När du läser det här är vi för övrigt ute på kryssning. Finnlines har en helt ny färja, Finnsirius, som börjar gå sträckan Kapellskär – ÅlandNådendal. Den nya färjan ska vara något helt annat än de tidigare, med restaurangdäck, panoramafönster och spa. Vi är ombord för att testa och rapportera. Någon första hälsning kommer säkert på Instagram på @freedomtravelnews, och snart kommer reportage här på freedomtravel.se.

Finnlines nya färja Finnsirius, foto: Finnlines/Peter Kroon

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Ja, det är väl att vi äntligen har en fungerande tvättmaskin igen. Dessutom en snygg svart sådan. Nu ska det tvättas kläder!

Din tur … vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

Först blir det kryssning, och därefter kommer vi hänga i Stockholm (och tvätta). Här på FREEDOMtravel kan du förvänta dig en blandning av reportage – allt från Norrland till utlandet och gästartiklar.

Missade du förra Happy Friday? Läs Årets Destination Sverige 2023 – här är vinnaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev