Meny Stäng

Skönt häng (och vardagsbestyr) på Malapascua

Tänk att vi äntligen är iväg på vårt äventyr i Filippinerna! Just nu hänger vi på ön Malapascua, i väntan på att vi ska kunna ge oss av på båtluff. Här njuter vi av värmen och semesterkänslan, samtidigt som vi jobbar och tar hand om allehanda vardagsbestyr. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Snabba kast – från Alperna till Sydostasien

Det har varit snabba kast den senaste tiden för oss. I slutet av januari besökte vi Vorarlberg i de österrikiska alperna och i början av februari landade vi i Filippinerna. Bilderna nedan på mig (Helena) är tagna med bara två veckors mellanrum, så lite omställning har det varit …

Fantastiskt fint på Malapascua

Vi befinner oss just nu på ön Malapascua, norr om Cebu i Filippinerna, och detta är verkligen en fantastiskt fin plats. Här möts man av långa vackra stränder, kristallklart vatten, vajande palmer, fina filippinska båtar och … massor av hundar. På ön finns både ett relativt turistigt område vid stranden runt hamnen, och områden där man mest möter lokalbefolkning.

Norra stranden på Malapascua, som är lite mindre turistig
Stranden vid hamnen, där de flesta turisterna håller till
Härligt med värme, men ibland blir man trött …

Ett enkelt liv – med vardagsbestyr

Vi lever ett relativt enkelt liv här på Malapascua. Den första tiden bodde vi i en stuga vid den strandbar (Lighthouse Beach Bar), som drivs av den filippinska familjen vi nu är bekanta med, via våra vänner. Nu har vi flyttat vidare, för att också få se lite andra vyer och komma närmare de turistiga delarna av ön, med restauranger och butiker.

Fantastisk utsikt över havet från Lighthouse Beach Bar
Barnen leker på stranden och i en hemmabyggd båt
Vi har gått många långa promenader, ibland genom tät grönska

Vi har naturligtvis njutit av stränder, sol och filippinsk mat på restauranger, men vår långa vistelse innebär också en hel del vardagsliv. I de små butikerna på ön har vi letat efter allt från läkemedel (för att behandla sår och skoskav och för att ta med på båtturen) till nudlar, ägg och grönsaker, för att laga enkla måltider i köket vid baren.

Förberedelser för båtluff

Vi kommer hänga här på Malapascua ett tag. Planen är att vi ska båtluffa med båten Dotche, som är ombyggd och invigd med helgrillad gris och allt. Båten är dock inte helt klar för vår resa, utan måste utrustas med kök, större vind- och solskydd etc. Vi väntar dessutom på att vädret ska bli lite stabilare, innan det passar att ge sig av.

Dagar i solen – och med jobb

Vi njuter av lugnet och det härliga klimatet, men vi jobbar också mycket. Det är ju inte så att vi har tre månaders semester direkt. Det är bara så att vi flyttat med oss vårt jobb till en annan plats. De flesta dagar blir det många timmar framför datorerna.

Peter vid datorn på Lighthouse Beach Bar

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Att vi kommit till den fantastiska ön Malapascua förstås, och att vi äntligen är iväg på vårt spännande äventyr på Filippinerna!

Hur har din vecka varit? Vad kan du lyfta fram som positivt (stort som smått)?

Veckan som kommer

Under veckan som kommer blir det fortsatt häng på Malapascua för vår del. Vi kommer utforska nya delar av ön samtidigt som vi förbereder för båtluffen. Här på FREEDOMtravel blir det rapporter från Malapascua blandat med någon gästartikel och eventuellt något annat reportage som vi har på lut.

Vi avslutar med ett drönarfoto från Malapascua och önskar Happy Friday!

Missade du förra Happy Friday? Läs Hälsningar från Filippinerna – förberedelse för båtluff

Prenumerera på vårt nyhetsbrev