Meny Stäng

Hälsningar från Filippinerna – förberedelser för båtluff

Hälsningar från Cebu City i Filippinerna! Vi har nu startat vårt stora filippinska äventyr och har spenderat ett gäng dagar i Cebu City, där flyget landade. Här har det blivit förberedelser för kommande båtluff.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Hälsningar från Cebu City

Cebu City ligger på den östra kusten av ön Cebu, och är en livlig stad med runt en miljon invånare. Staden är i sin tur en del av det ännu större storstadsområdet Metro Cebu, där det bor runt tre miljoner människor.

Vi är här tillsammans med våra vänner Micke och Julia och har, under de här första dagarna, haft fokus på att handla och göra ärenden inför kommande äventyr på de filippinska öarna. Vi har tagit oss runt en del till fots, men kanske allra mest med hjälp av taxi-appen Grab, när vi behövt ta oss lite längre sträckor.

Fokus på förberedelser

Så, vad är det vi förbereder oss på då? Det vet vi knappt själva. Vi vet att vi är på väg till ön Malapascua, där Micke och Julia känner en familj som äger en båt. Planen är att vi ska öluffa med denna båt. Detaljerna kring öluffen är än så länge aningen oklara, men vi kommer snart diskutera allt i detalj med familjen.

Det vi vet just nu är att vi behöver förbereda oss så gott vi kan för att få tillgång till el och internet, även när vi är ombord på båten och luffar runt mindre öar. För du vill väl att vi ska kunna uppdatera här på FREEDOMtravel, eller hur?

Vi vet också att utbudet av butiker och elektronik krymper drastiskt när vi lämnar storstaden … Vi har alltså shoppat sånt som simkort, surf, solpaneler och batterier.

Det finns gott om butiker i Cebu City, allt från små hål i väggen till enorma köpcentrum. Vi besökte bland annat Robinsons Galeria, som långt ifrån är den största gallerian, men där man bland annat hittar Bureau of Immigration.

Eftersom vi planerar att stanna hela tre månader i Filippinerna, och eftersom man på plats i Sverige bara kan få visum för två månader, var vi tvungna att förlänga en månad. Det gick smidigt får vi säga, även om vi fick köa en liten stund.

Förutom tekniska prylar har vi letat efter sånt som flipflops, solhattar, tunna handdukar och fiskeredskap. För ja, killarna vill fiska från båten! I den lilla, men välsorterade, sportfiskebutiken Cebu Tackle Shop, fick vi superbra hjälp av ett helt gäng entusiastiska och kunniga killar. Dessutom blev det en trevlig stund med mycket prat och skratt!

Häng i Cebu City

Vi har förstås också bara hängt med våra vänner i värmen och druckit Red Horse-öl, som är vanlig här. Det har också blivit en hel del grillad kyckling, och grillat fläskkött, tillsammans med ris på de otaliga enkla ställen som man hittar längs med gatorna. Prisvärt och gott!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka för vår del? Att vi är i Filippinerna förstås! Och att vi kunnat hänga med våra vänner Micke och Julia! Vårt äventyr här har bara precis börjat, och vi är mer taggade än någonsin.

WIFI.se

Hur ser det ut för dig? Vad kan du lyfta fram som positivt från din vecka, stort som smått?

Bingo på gatan i Cebu City. Micke satsade en slant, men vann inget …

Veckan som kommer

Under veckan som kommer blir det fortsatt Filippinerna för vår del, och vi kommer att ta oss till ön Malapascua. Här på FREEDOMtravel fortsätter vi berätta om våra äventyr, blandat med några andra reportage. Vi har inte hunnit berätta riktigt allt från den senaste Österrike-resan, så förhoppningsvis hinner vi få ut det också!

Missade du förra Happy Friday? Läs Hemma mellan Österrike och Filippinerna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev