Meny Stäng

Bohuslän, spännande hällristningar och snart mässa

Vi är fortfarande på rull i Bohuslän, men snart kommer vi vända hemåt mot Stockholm. Vi förbereder nämligen för fullt för Seniormässan. Happy Friday!

Norra Bohuslän

Vi har nu hunnit till norra Bohuslän och närmare bestämt Strömstad. Här stod vi en dag på en gratisparkering, och därefter tog vi in på First Camp Strömstad. Våra batterier har börjat funka dåligt (de hade laddat ur precis innan Elmia-mässan, av okänd anledning), så vi har svårt att fricampa alltför många dagar i sträck.

Här på First Camp Strömstad står vi utmärkt, och vi tycker också att priset är helt ok nu på lågsäsong. Vi betalar 280 kr/dygn, vilket känns överkomligt.

First Camp Strömstad

Hällristningar – oväntat spännande

I den här delen av Sverige finns ovanligt mycket hällristningar. Bland annat finns ju de Unesco-skyddade hällristningarna i Tanum, men utöver dessa finns hällristningar både här och där.

Vi måste säga att vi tycker att det är oväntat spännande att kolla in dem. Överallt hittar vi nya intressanta motiv att fundera över. Kolla till exempel på bilden nedan. Där syns ju båtar. Men gubben ovanför, vad gör han? Och vad har han runt huvudet?

De två båtarna nedanför är också fina. Visst håller figurerna i åror? Och figuren i mitten, kan det vara en kvinna? Hon saknar ju snopp (vilket herrarna ofta är utrustade med), men har en liten hårtofs.

Och figuren nedanför, leker han med en boll? Så ser det i alla fall ut, eller hur …?

Och den här figuren då, vad i hela friden är det …?

Nytt på freedomtravel.se – och lite strul

Samtidigt som vi reser jobbar vi med freedomtravel.se. Nu har vi fått upp ännu fler landskap i menyn! Där hittar du alla våra reportage om svenska destinationer – uppdelat per landskap.

Samtidigt har vi haft lite strul med tidsinställningen av artiklarna. Även om vi ställer in dem på klockan 06:00 så publiceras de inte, utan vi måste korrigera manuellt, vilket har inneburit att vissa artiklar blivit försenade på morgonen … Vi hoppas kunna lösa detta snart!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka var den överraskande och härliga båtturen med M/S Donalda i Grebbestad! Ett så härligt möte med ägarna och en så fin tur i skärgården! Det är ju lågsäsong nu, och vi hade verkligen tur att vi kom förbi den enda dag i veckan då båten gick. Happy Friday!

Din tur … Vad har varit bäst under din vecka? Det behöver ju inte vara något stort, men ibland är det bra att fokusera på det som är positivt i livet så man inte glömmer bort det, eller hur!?

Veckan som kommer

Vi har bara lite tid kvar här i Strömstad. Snart rullar vi mot Stockholm för att vara med på Seniormässan 2-6 oktober på Stockholmsmässan i Älvsjö. Vi kommer finnas på plats med monter, och vi ska också hålla två föreläsningar:

  • Tisdag 4 oktober kl. 14:10-14:40, på Stora Scenen: Hur reser vi 2023? – trender och tips
  • Onsdag 5 oktober kl. 11:40-12:00, på Seminariescenen: 15 öar att besöka i Europa 2023

Ses vi kanske där?

Missade du förra Happy Friday? Läs Husbilsliv, västkust och ny struktur på freedomtravel.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev