Meny Stäng

Skruv i avloppet och vinställ på elcykeln

Tänk vad glad man kan vara för ett fungerande avlopp när man har varit utan avlopp i fyra dagar. Dessutom kan vi ju glädjas åt Peters nya installation på elcykeln … ett vinställ. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Äntligen ett fungerande avlopp

Tänk så mycket skada en liten, liten skruv kan ställa till med! I fredags morse (förra fredagen) slutade vår avloppspump att fungera. Tyvärr var det en helgdag och vi ville inte ringa hantverkaren på helgen. Med andra ord blev det många dagar utan avlopp.

När man har ett avlopp tänker man inte på hur ofta man använder det – när man tvättar händerna, borstar tänderna, duschar, går på toaletten, diskar, tömmer ut pastavattnet, sköljer grönsakerna, kör tvättmaskinen och så vidare. När man inte har ett avlopp blir man väldigt medveten om allt man plötsligt inte kan göra.

Vi har som tur är toalett och dusch inne i marinan och en tidig morgon när jag gick dit poserade marinan stilla och fint för min kamera. Pyttelite positivt. Ännu mer positivt var det på tisdagen när hantverkarna kom hit och hittade felet – en liten, liten skruv som fastnat i pumpen. Det blev en dyr skruv. Men vi har ett avlopp igen, wehoo, sååå glada!

Elcykel med vinställ och extra låda

Peter älskar att fixa med sin elcykel och de senaste tillbehören innefattar reflexer, dekaler, en extra låda … och ett vinställ. Ja, men vem kommer inte på idén att montera ett vinställ på sin cykel liksom? Vinstället kan kanske fungera fint för en mysig picknick. Än så länge har det testats för hemförande av vin från Systemet, och det fungerade också utmärkt.

Hållbar handling

Tygpåsar för shopping

Nu har ju plastpåsarna blivit dyra också, och vi har äntligen skärpt oss och skaffat återänvändningsbara påsar, både stora och små för frukt och grönsaker. Det är ju kanske trist att vi behövde ”påputtning” av ekonomiska styrmedel, men nu när vi tagit steget är vi nöjda. Påsarna kommer ligga i elcykelns låda!

Hållbar handling

Bäst denna vecka

Absolut bäst denna vecka är att vi äntligen har ett fungerande avlopp igen (duscha … yeah!). Vi är också nöjda med vår nya shoppingcykel! Vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

I helgen hinner vi förmodligen med någon cykelutflykt. I slutet på veckan ska vi (äntligen!) hämta husbilen från vinterförvaringen. Därefter kan du räkna med lite mer husbilsliv här på bloggen!

Husbil vinjett

Missade du förra Happy Friday? Läs 80-årsfirande och ”Det nya normala”

Prenumerera på vårt nyhetsbrev