Meny Stäng

80-årsfirande och ”det nya normala”

Annons

Förra helgen firade vi en 80-årsjubilar! Den här veckan har vi framför allt jobbat, samtidigt som vi mer och mer anpassar oss till ”det nya normala”.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

80-årsfirande

Förra helgen fyllde min (Helenas) mamma 80 år. Det går ju inte att arrangera något större firande i dessa tider, men det blev ändå festligt med champagne, blommor och tårta. Närmaste familjen träffades, på lite avstånd förstås, utomhus på terrassen. Väldigt, väldigt trevligt!

Min (Helenas) mamma Karna till vänster och min brors fru Anneli till höger

Besök hos Peters föräldrar

Peters pappa har fått en stroke och ligger på sjukhus. Som tur var så fick han hjälp snabbt, men det kommer bli en lång rehabilitering och vi vet inte ännu hur han kommer må när han gått igenom detta. Under tiden behöver Peters mamma hjälp med olika saker.

Peter och hans storebror Micke har åkt upp till Peters föräldrar två gånger nyligen. Vi följer rekommendationerna om att undvika ”onödiga resor” utanför länet, men nu handlar det ju om synnerligen nödvändiga resor.

Eftersom det är Peters pappa som haft hand om den ekonomiska biten behöver Peters mamma hjälp med räkningar och annat praktiskt. De har inte gått in i ”dataåldern”, så mycket måste lösas med telefonsamtal och bankbesök och liknande. Det kommer säkert bli ytterligare några resor framöver.

Familjebild från 2016 med Peters föräldrar sittandes i stolarna

”Det nya normala”

Vi har för övrigt fått en del nya vanor så här i coronatider. På många sätt tycker vi att livet blivit lite tråkigare, lite enformigare och fyllt av lite mer oro. Men vi har också upplevt några fördelar. Här är några av våra nya vanor vi skaffat oss, och som trots allt inte är så dumma:

  • Inte ställa väckarklockan ens på vardagar
  • Hålla alla möten, gå alla kurser och göra alla intervjuer via videomöte
  • Ge sig ut i naturen regelbundet
  • Slappna av framför TV-serier

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka var att det trots allt blev ett fint och väldigt trevligt 80-årsfirande! Resten av veckan har vi på kvällarna suttit klistrade vid de nya avsnitten av den israeliska TV-serien Fauda. Sååå bra! Vi saknar den varje dag nu när den är slut. Visas på Netflix!

Veckan som kommer

Nästa vecka hoppas vi kunna komma ut på någon cykelutflykt, om det bara blir lite bättre väder. Vi har flera intressanta utflyktsmål i sikte! Vi ska också skriva om en intressant stadsvandring vi gjorde förra veckan.

Missade du förra Happy Friday? Läs Bäverspaning, webbshop och sommarväder

Prenumerera på vårt nyhetsbrev