Meny Stäng

Bäverspaning, webbshop och sommarväder

Annons

Vi ägnar oss åt bäverspaning i Stockholms naturreservat och har börjat bygga en webbshop. Dessutom planerar vi så smått för att hämta husbilen. Det är väl sånt man ägnar sig åt i coronatider? Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Bäverspaning

Vi hänger mycket i naturen just nu. Det blir segt att sitta inne vid datorerna hela dagarna, så det är skönt att komma ut. Vi upptäcker naturreservat efter naturreservat – oj, vad många det finns i Stockholmsområdet!

En sak vi lagt märke till är att det finns många bävrar. Vi har inte sett dem (man måste nog vara tidig och tyst), men vi har sett massor av bäverdammar och fällda träd. Det står fortfarande på min bucket list att se bäver en dag, och Peter har nu gått all in för att leva sig in i deras beteenden …

Bäverjakt i skogen

Nytt på startsidan

Det har blivit lite nyheter på bloggens startsida i veckan. Vi har fått hjälp av en webbutvecklare så vi själva kan ändra hur många inlägg vi vill visa. Just nu känns det till exempel roligare att visa många inlägg om Sverige och camping – men ha mindre fokus på ”utlandet”. Någon gång i framtiden kanske det blir annorlunda … Berätta gärna vad du tycker!

Webbshop på gång

En annan sak som håller på att hända på bloggen är att vi planerar att sätta upp en webbshop (man måste ju ha lite nya projekt så här i coronatider). Vi har inte kommit så långt ännu, men vi jobbar på det. Hojta gärna om du har några idéer, till exempel på vad du skulle vilja se i webbshopen!

Snart hämtar vi husbilen

Vår husbil är fortfarande kvar på vinterförvaring i Värmland. Vi vill hämta den snart, men vi fastnar i planerandet … Eftersom bara Peter har körkort så måste vi ta tåget, och resan ska synkas med alla möjliga inblandade (som vi för övrigt helst ska hålla 2 meters avstånd till).

När vi hämtar den vill vi bland annat täta taket efter vattenläckan, byta ett fönster och helst också göra om folieringen (den utvändiga designen). Vi har frågat flera företag, men ingen ringer tillbaka eller återkommer med prisförslag … Man undrar ju om de inte vill ha jobb? Nu funderar vi på att göra det själva, men då har vi ingenstans att stå. Nåväl, problem är till för att lösas!

Husbil

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka är väl kanske det fantastiska vädret vi haft. Igår tog vi en promenad längs Hornsbergs strand på Kungsholmen. Det var nog 17 grader och strålande sol, och människor låg i gräset och solade! En annan positiv sak är att vi gjort flera superfina utfykter. Vad har varit bäst under din vecka?

Hornsbergs strand

Veckan som kommer

Under veckan som kommer måste vi på allvar planera för att hämta och fixa husbilen. I helgen kommer vi pckså skriva om två riktigt fina utflykter vi gjort den här veckan. Missa inte det!

Hornsbergs strand

Missade du förra Happy Friday? Läs En galen värld – och Peter i en finsk tidning

Prenumerera på vårt nyhetsbrev